13 жовтня 2021 року для студентів спеціальності 231 Соціальна робота освітніх програм: «Моніторинг і оцінка соціальних програм», «Соціальна педагогіка» та «Соціальна робота» було організовано гостьову лекцію на тему «Управління соціальними проєктами та програмами».

13 10 21 3

Модератори:

Тетяна ЛЯХ, гарант освітньої програми «Моніторинг і оцінка соціальних програм» другого (магістерського) рівня вищої освіти, к.п.н, доцент, зав.кафедрою соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини;

Тетяна СПІРІНА, гарант освітньої програми «Соціальна педагогіка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, к.п.н, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини;

Вадим ЛЮТИЙ, гарант освітньої програми «Соціальна робота» другого (магістерського) рівня вищої освіти, к.п.н, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини.

   Лекцію провела Ольга ПАВЛИК, експертка з розробки та проведення навчальних програм із 12-річним досвідом, менеджерка з тренінгових програм МБО «Партнерство «Кожній дитині», випускниця спеціальності 231 Соціальна робота освітньої програми «Моніторинг і оцінка соціальних програм» другого (магістерського) рівня вищої освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

13 10 21 8    13 10 21 5

   Партнерство «Кожній дитині» ‑ українська неурядова організація, офіційно зареєстрована у 2010 році як наступник британської благодійної організації «Кожній дитині». Організація прагне забезпечити тривалі та позитивні зміни у житті дітей та їх сімей шляхом впровадження інновацій та підходів, заснованих на інтересах місцевих громад, а також встановлення стратегічного партнерства.

   Партнерство «Кожній дитині» є співзасновником та учасником Української мережі за права дитини (заснована у 2014 році), активним членом Коаліції неурядових організацій (НУО) «Права дитини в Україні» та працює над вдосконаленням політики забезпечення прав дитини. Крім того, організація є активним учасником європейських та міжнародних мереж, включно з Eurochild (Європейська мережа НУО, що працюють у сфері прав дитини), Міжнародною організацією з прийомної опіки (IFCO), Міжнародною соціальною службою та іншими.

   Під час лекції пані Ольга наголосила на таких важливих питаннях як: підвищення якості надання соціальних послуг населенню; підвищення рівня спроможності громад у впровадженні інтегрованої системи соціального захисту населення, включаючи налагодження діалогу з громадянами та розвиток нових соціальних послуг, відповідно до потреб; управління соціальними проєктами та програмами й важливості прийняття відповідальних управлінських рішень.

    Зустріч пройшла цікаво та продуктивно. Студенти мали змогу поставити питання щодо розробки та реалізації соціальних програм, впровадження результатів оцінювання в управлінські рішення, проведення якісного дослідження, визначення індикаторів відповідно до очікуваних результатів проєкту тощо.

 

Висловлюємо вдячність Ользі ПАВЛИК за цікаву, змістовну зустріч та МБО «Партнерство «Кожній дитині» за багаторічну співпрацю!