6 лютого 2021 року відбулась онлайн зустріч щодо моніторингу та оцінки проведення практик студентів 4 курсу Інституту людини. На зустрічі були присутні: адміністрація Інститут людини, завідувачі кафедр, представники від кафедр, які відповідають за загальну координацію практик студентів та проректор з науково-методичної та навчальної роботи.

    Під час зустрічі обговорювались такі питання: 

  • Чи вдалося в умовах карантинних обмежень виконати всі поставлені перед студентами завдання з практики? 
  • Як відбувався процес контролю за відвідуванням студентами практик?Які проблемні питання виникали з базами практики і як вони вирішувалися? 
  • Чи виправдала очікування кафедри та студентів запланована модель проходження практики студентами у І семестрі 2020-2021 н. р.? 
  • Яка роль Центрів компетентностей у процесі організації практики у ІІ семестрі 2020-2021 н. р.?

    На моніторинговій зустрічі кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи презентувала результати практик студентів у І семестрі 2020-2021 н. р., зокрема:

  • Карантинні обмеження вимагали нестандартних організаційно-управлінських рішень із забезпечення практики студентів. Уже в процесі проходження практики було уточнено завдання практики, які в цілому були виконані.
  • Діяльність студентів позитивно була оцінена керівниками від баз практики, що висвітлювалось у соціальних мережах.
  • Процес контролю за відвідуванням студентами практик відбувався через керівників від баз практик, під час індивідуального спілкування зі студентами кожної підгрупи, інформації старости групи.  В ЕНК було розроблено потижневе планування діяльності студентів.
  • Серед проблемних питань слід відмітити заборону від закладів освіти перебування на території закладу та очного контакту з дітьми в умовах карантину. Тому більшість заходів та зустрічей відбувалось он-лайн. Наукові керівники практики від Інституту обговорили всі проблеми та зауваження студентів щодо виконання завдань практики та знайшли альтернативні форми виконання завдань, які б дозволили студентам успішно пройти практику і виконати програму практики. Рекомендації щодо зміни завдань, були обговоренні з керівником практики від бази. 
  • Упродовж практики у І семестрі 2020-2021 н. р. студентам було запропоновано взяти участь у різноманітних майстер-класах, вебінарах, які висвітлювали питання соціально-педагогічної, соціально-реабілітаційної діяльності. Також студенти мали можливість пройти за власним бажанням додаткові вебінари, он-лайн тренінги. Результати власної діяльності у вигляді сертифікатів, рефлексії, фото участі у заходах студенти мали завантажити в ЕНК у розділ «Саморозвиток». Студенти відмічали набуття практичних навичок роботи з різними категоріями отримувачів послуг під час таких зустрічей.

Детальніше про результати моніторингу проходження практики студентами кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини можна ознайомитись у презентації за посиланням.