13-15 березня 2019 року відбувся тренінг для тренерів «Сімейно орієнтована соціальна робота, захист дитини та міжвідомча взаємодія», у якому взяли участь викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини: Лях Тетяна Леонідівна, заступник директора з наукової роботи, кандидат педагогічних наук, доцент; Спіріна Тетяна Петрівна, кандидат педагогічних наук, доцент та Дуля Аліна Володимирівна, аспірант 2-го року навчання.

 

treninh 15 03 19 1

 

treninh 15 03 19 6


   Основними завданнями тренінгу були: підвищення професійної компетентності щодо здійснення сімейно орієнтованої соціальної роботи, спрямованої на захист дитини і забезпечення її прав в умовах децентралізації та деінституалізації; визначення понять «загроза життю або здоров’ю дитини», «жорстоке поводження», «насильство», їх ознак та індикаторів; розуміння основних функцій, повноважень та відповідальності відповідних суб’єктів в процесі виявлення вразливих дітей і сімей, організації та надання їм допомоги; побудови ефективної міжвідомчої взаємодії в громаді в найкращих інтересах дитини.

 

treninh 15 03 19 2   treninh 15 03 19 3


   Навчання відбувалося у межах проекту 
«Громада для людини: підвищення потенціалу ОТГ для розвитку соціальних послуг», який реалізує МБО «Партнерство «Кожній дитині», що підтримується Програмою «U-LEAD з Європою» і фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

 «Надихаючими та продуктивними для нас стали результати цього тренінгу! Це не тільки безцінні нові знання, але й запрошення стати учасниками проекту, стати розробниками тренінгів для фахівці соціальної сфери, а також тренерами. У нас з'явилася унікальна можливість скористатися доступом до 100 ОТГ України, на базі яких реалізується цей проект! Ми скористаємося цією нагодою - як викладачі, так і аспіранти! Тим паче, що чимало досліджень кафедралів та наших аспірантів присвячені саме громадам!» - поділилася своїми враженнями Лях Тетяна Леонідівна, заступник директора з наукової роботи, кандидат педагогічних наук, доцент.   

 

treninh 15 03 19 4   treninh 15 03 19 5