Неформальна освіта

Шановні студенти!

У межах вибіркової частини навчального плану Вашої освітньо-професійної програми, Вам можуть зарахуватись кредити і результати неформальної освіти, які Ви здобули під час навчання на відкритих онлайн-курсах.

Освітні ресурси, за проходження яких можна отримати перезарахування, знаходяться на платформах, що були затверджені кафедрою спеціальної та інклюзивної освіти: 

  • EdEra
  • Coursera
  • edX
  • Всеосвіта
  • вебінари/семінари/круглі столи тощо з актуальних питань сучасної спеціальної та інклюзивної освіти.

 

Для цього зміст онлайн-курсу має відповідати змісту фахового спрямування, він повинен мати приблизно такий же обсяг годин (кількість кредитів), як і вибіркові навчальні дисципліни. Враховуватимуться ті онлайн-курси, які студент пройшов під час навчання за відповідною освітньою програмою, і наявний згенерований сертифікат. Рішення про зарахування кредитів і результатів навчання приймається випусковою кафедрою.

За бажанням студента додатково вивчені дисципліни (модулі) можуть бути включені до його індивідуального навчального плану. Вони будуть зазначені у додатку до диплома поряд із іншими дисциплінами, які студент опанував під час навчання за відповідною освітньою програмою. 

Питання визнання результатів навчання, отриманих у неформальній освіті, регулюється:

Відомості про рекомендовані онлайн курси до кожної дисципліни можна знайти у робочих програмах навчальних дисциплін у розділі «Ресурси для неформальної та інформальної освіти» та на сторінці кафедри у Facebook.

Пропозиції щодо неформальної освіти з напряму ЛОГОПЕДІЯ