Студентський науковий SMART-туризм

      Саморозвиток, критичне мислення, соціальна включеність, життєздатність, творчість, вміння вирішувати проблеми та стресостійкість – навички Soft Skills, які визнано одними зі складових навичок ХХІ століття для досягнення успіху в сучасному глобалізованому інформаційному світі. Саме тому навчання за освітніми програмами на кафедрі спеціальної та інклюзивної освіти передбачає не тільки отримання відповідних академічних знань, а й залучення здобувачів вищої освіти до волонтерської та проєктної діяльності.

     Студентський проєкт «Студентський науковий SMART-туризм» розпочав своє життя із почесного ІІІ місця на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Дослідження молодих учених: від задуму до реалізації» (Київський університет імені Бориса Грінченка). На заході студентками ІІ курсу  Юлією Луценко, Ольгою Ковальчук, Дарією Кошман, Марією Ковтун та Альоною Меленівською було презентовано науковий проєкт «Студентський науковий SMART-туризм». Детально про цю подію можна дізнатись за посиланням 

       У рамках проєкту група студентів взяла участь у Міжнародній конференції «Спеціальна педагогіка: професійний дебют» на базі Білоруського державного педагогічного університету імені Максима Танка під керівництвом викладачів Наталії Бабич, Катерини Тичини. Детально про цю подію можна дізнатись за посиланням

    Надалі програма студентського проєкту реалізовувалась за підтримки ГО «Cultural Geographies» у співпраці з Інклюзивним центром Edu Camp (Польща, м. Вроцлав 19-21 серпня 2019 року). Це дозволило студентам Ірині Іванкевич, Дар’ї Кошман, Анні Юрченко, Юлії Павлівській та викладачам Наталії Бабич, Катерині Тичині, Оксані Таран досліджувати організацію доступності культурного простору (музеї, кіномистецтво, театр тощо) міста Вроцлав (Польща) та особливості роботи з особами з інвалідністю. Більш детально про цей досвід можна дізнатись за посиланням.

    Студентський проєкт «Студентський науковий SMART-туризм» дозволив ознайомити здобувачів освіти Університету Грінченка кафедри спеціальної та інклюзивної освіти з науковими та культурними здобутками України. Зокрема, студентка 4 курсу Ольга Ковальчук представила свою наукову роботу «Ритм–простір-рух як параметри складоритму в системі розвитку мовлення у дітей із порушеннями зору» (науковий керівник: Наталія Бабич) під час виступу на секційному засіданні ІХ Міжнародної науково-практичної конференції «СУЧАСНИЙ СВІТ І НЕЗРЯЧІ: соціальна інтеграція осіб з інвалідністю як категоричний імператив гуманізації українського суспільства». Детально про подію можна дізнатись за посиланням 

     У межах реалізації практичного напряму проєкту «Студентський науковий SMART-туризм» здобувачі освіти ознайомились із роботою Комунального закладу «Клеванська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №1 І-ІІІ ст.» Рівненської обласної ради. Про це детально можна ознайомитись за посиланням.

Ці події знайшли своє відображення у соціальних мережах Facebook та Instagram, YuoTube-каналі кафедри спеціальної та інклюзивної освіти.

Досвід вивчення організації доступності культурного простору міста Вроцлав (Польща) студентами 3-6 курсів спеціальності Спеціальна освіта в межах проєкту "Студентський науковий SMART-туризм"

Відео хроніки учасників проєкту  "Студентський науковий SMART-туризм"