Звітна конференція з виробничої (корекційно-реабілітаційної) практики для здобувачів 4 року навчання ОП «Соціальна педагогіка» (група СПб-1-20-4.0д) (20.04.24)

20 квітня 2024 року відбулась звітна конференція з виробничої (корекційно-реабілітаційної) практики для здобувачів 4 року навчання (група СПб-1-20-4.0д) освітньої програми «Соціальна педагогіка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної форми навчання.

Практика проходила з 25 березня по 20 квітня 2024 року в  Київському міському правобережному центрі для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді. Одна студентка проходила практику за листом-клопотанням в закладі для дітей, підлітків та молоді з тяжкою множинною інвалідністю «ZWERG NASE Zentrum gGmbH» (Німеччина).

Відповідальна за проведення практики від кафедри Олена ДЕНИСЮК, гарант ОП «Соціальна педагогіка», кандидат педагогічних наук, доцент під час зустрічі наголосила на важливих здобутках студентів, позитивних відгуках від керівника бази практики, можливостях подальшого працевлаштування.

Під час проходження практики в  Київському міському правобережному центрі для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді (далі-Центр) студенти ознайомились з особливостями роботи з сім’ями, яких торкнулась проблема ВІЛ/СНІДу, отримали всебічну інформацію про напрямки роботи Центру, розробляли інформаційні заняття для групи дітей, які живуть з ВІЛ – клієнтів Центру, мали можливість опрацьовувати реальні кейси з метою створення плану реабілітації та соціальної адаптації. За відгуками керівника від бази практики, завдання студенти виконували старанно та відповідально, проявляли професійний інтерес, швидко реагували на зміни обставин і орієнтувались в них.

Всі студенти відзначили, що теоретична підготовка зі спеціальності дозволила повною мірою реалізувати завдання практики.

«Практика підтвердила правильність обраного напрямку професійного розвитку. Проходження практики стало для мене цінним досвідом. Я відчуваю, що це допомогло мені краще зрозуміти реальні умови роботи в моїй професійній сфері, а також визначити свої сильні та слабкі сторони. Хочу зазначити, що практика перевершила мої очікування. Я дуже вдячна за можливість пройти її саме в цій установі. Сподіваюся, що отримані знання та навички стануть міцним фундаментом для мого подальшого професійного розвитку» (Анастасія).

Студентка, яка проходила практику за листом-клопотанням в закладі для дітей, підлітків та молоді з тяжкою множинною інвалідністю «ZWERG NASE Zentrum gGmbH» (Німеччина), долучалась до проведення різноманітних корекційно-реабілітаційних заходів.

20 04 2024 фото 2

20.04.2024 фото3

 

Наприкінці зустрічі студенти пройшли традиційне опитування за результатами виробничої (корекційно-реабілітаційної) практики .