Установча конференція з виробничої (корекційно-реабілітаційної) практики для здобувачів 4 року навчання ОП «Соціальна педагогіка» (група СПб-1-20-4.0д) (25.03.24)

25 березня 2024 року відбулась установча конференція з виробничої (корекційно-реабілітаційної) практики для студентів 4 року навчання освітньої програми «Соціальна педагогіка» денної форми навчання (термін проходження з 25.03.2024 р. по 20.04.2024 р.).

Відповідно Розпорядження про проведення практики студентів Факультету базами для проведення практики було визначено такі установи: Заклад для дітей, підлітків та молоді з тяжкою множинною інвалідністю ZWERG NASE Zentrum gGmbH (лист-клопотання); Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді.

 

Відповідальна за проведення практики від кафедри, гарант освітньої програми «Соціальна педагогіка», кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри Олена ДЕНИСЮК під час зустрічі повідомила мету та наголосила на основних завданнях практики:

- розширення уявлень про зміст, форми і методи роботи організацій, які здійснюють корекційно-реабілітаційну діяльність;

- ознайомлення з функціональними обов’язками та основними напрямами діяльності соціального педагога в реабілітаційних центрах;

- формування умінь аналізувати соціально-педагогічну діяльність;

- вивчення документації, яка регламентує діяльність реабілітаційних центрів в цілому та конкретних спеціалістів зокрема;

- надбання умінь та навичок розробки, проведення та аналізу організаційних, індивідуальних та групових форм роботи в реабілітаційних центрах.

Увагу студентів було спрямовано на додатковий методичний матеріал, який розміщений в ЕНК та запропонований керівником від бази практики, необхідність опрацювання посібника «Актуальні питання соціальної роботи», якій був підготовлений у 2023 році викладачами кафедри.

Студенти також зустрілись з директором Центру Людмилою ПІЛЯВСЬКОЮ, яка познайомила студентів з особливостями закладу, пріоритетними напрямами роботи в умовах війни.