Звітна конференція з виробничої (соціально-консультаційної) практики для здобувачів 4 року навчання ОП «Соціальна педагогіка» (група СПб-1-20-4.0д) (23.03.24)

23 березня 2024 року відбулась звітна конференція з виробничої (соціально - консультаційної) практики для здобувачів 4 року навчання освітньої програми «Соціальна педагогіка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, денної форми навчання.

Практика проходила з 26 лютого по 23 березня 2024 року в КДНЗ «Центр розвитку дитини «Я+сім’я».

Відповідальна за проведення практики від кафедри Олена ДЕНИСЮК, гарант ОП «Соціальна педагогіка», кандидат педагогічних наук, доцент під час зустрічі наголосила на важливих здобутках студентів, позитивних відгуках від керівника бази практики, можливостях подальшого працевлаштування.

23 03 24 фото 1 практика

Під час конференції здобувачі презентували свої результати, зокрема, під час проходження соціально-консультаційної практики було виконано ряд важливих завдань, спрямованих на аналіз, вивчення та вирішення соціально-педагогічних питань. Студенти брали участь у консультаціях з клієнтами, здійснювали аналіз індивідуальних випадків. Розробка планів дій та систематичне вивчення літератури та ресурсів сприяли поглибленню розуміння проблем та розвитку необхідних навичок для роботи в сфері соціальної педагогіки. Результати аналізу ефективності використання методів консультування та взаємодії з іншими фахівцями підкреслили важливість практичного досвіду та співпраці у досягненні позитивних результатів. Рефлексія над власними емоціями та реакціями допомогла вдосконалити навички спілкування та емпатії. Досвід проходження практики допоміг студентам зрозуміти важливість постійного самовдосконалення та розвитку як професіонала в галузі соціально-консультаційної роботи.

Щоб виконати завдання практики, на думку студентів, найбільш потрібними виявилися теоретичні знання з нормативно-правової бази, практичні методики роботи з різними категоріями отримувачів послуг, батьками та дітьми;  арттерапевтичні методики.

Всі студенти відзначили, що теоретична підготовка зі спеціальності дозволила повною мірою реалізувати завдання практики.

23 03 24 фото 2 практика

23 03 24 фото 3 практика

23 03 24 фото 4 практика

Наприкінці зустрічі студенти пройшли традиційне опитування за результатами виробничої (соціально-консультаційної) практики.