Публічний захист дисертації Анни МЕТЕЛЮК для здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 231 Соціальна робота на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.133.059 (15.05.24)

15 травня 2024 року відбулося засідання разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.133.059 для проведення публічного захисту дисертації Метелюк Анни Сергіївни на тему «Соціальна профілактика ВІЛ засобами замісної підтримувальної терапії» на здобуття ступеня доктора філософії з галузі  знань 23 Соціальна робота за спеціальністю 231 Соціальна робота (науковий керівник: Лютий Вадим Петрович, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка).

15.05.24 Публічний захист дисертації А. Метелюк Фото 1

Відповідно до Порядку присудження ступеня доктора філософії, згідно з наказом Київського столичного університету імені Бориса Грінченка від 21 березня 2024 р. №259, на підставі рішення Вченої ради Університету Грінченка від 21 березня 2024 р., протокол №2, утворено разову спеціалізовану вчену раду ДФ 26.133.059 у складі:

Голова ради: Петрочко Жанна Василівна, доктор педагогічних наук, професор, Київський столичний університет мені Бориса Грінченка.  

Рецензенти:

Карпенко Олена Георгіївна, доктор педагогічних наук, професор, Київський столичний університет мені Бориса Грінченка;

Лях Тетяна Леонідівна, кандидат педагогічних наук, професор, Київський столичний університет мені Бориса Грінченка.

Офіційні опоненти:

Чернецька Юлія Іванівна, доктор педагогічних наук, професор, Комунальний заклад «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради;

Степаненко Вікторія Іванівна, доктор педагогічних наук, професор, Волинський національний університет імені Лесі Українки.

15.05.24 Публічний захист дисертації А. Метелюк Фото 2

Під час захисту Анна Метелюк представила результати наукового пошуку за темою дисертації «Соціальна профілактика ВІЛ засобами замісної підтримувальної терапії» та відповіла на запитання і рекомендації голови ради, рецензентів та офіційних опонентів. Під час обговорення та наукової дискусії члени разової спеціалізованої вченої ради відзначили, що дисертаційне дослідження є завершеною, самостійною роботою, що містить науково обґрунтовані результати, актуальність, наукову новизну, теоретичне та практичне значення.

По завершенню засідання разової спеціалізованої вченої ради – ДФ 26.133.059 ухвалено рішення:

– дисертація Метелюк Анни Сергіївни «Соціальна профілактика ВІЛ засобами замісної підтримувальної терапії», подана на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 23 Соціальна робота за спеціальністю 231 Соціальна робота, є завершеною, самостійною роботою, що містить науково обґрунтовані результати, актуальність, наукову новизну, теоретичне та практичне значення і відповідає п. 6-9 Порядку присудження ступеня доктора філософії та скасування рішення разової спеціалізованої вченої ради  закладу вищої освіти, наукової установи  про присудження ступеня доктора філософії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 січня 2022 р. №44 (зі змінами) та Порядку підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук у закладах вищої освіти (наукових установах), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 березня 2016 р. №261 (зі змінами);

– дисертація Метелюк Анни Сергіївни та наукові публікації, в яких висвітлено наукові результати дисертації, виконано на високому науковому рівні з дотриманням академічної доброчесності;

– Метелюк Анна Сергіївна на високому рівні оволоділа методологією наукової та педагогічної діяльності, набула теоретичних знань, відповідних умінь, навичок та компетентностей. Здобувачка вільно володіє матеріалом;

– присудити Метелюк Анні Сергіївні ступінь доктора філософії з галузі знань 23 Соціальна робота за спеціальністю 231 Соціальна робота.

15.05.24 Публічний захист дисертації А. Метелюк Фото 3

Щиросердно вітаємо аспірантку Метелюк Анну Сергіївну та її наукового керівника – доцента Лютого Вадима Петровича з успішним захистом дисертації на тему «Соціальна профілактика ВІЛ засобами замісної підтримувальної терапії», поданої на здобуття наукового ступеня доктора філософії у галузі 23 соціальна робота за спеціальністю 231 соціальна робота.

Шановна Анно Сергіївно, бажаємо нових наукових і професійних здобутків задля добробуту людини, громади й суспільства!

OON 04 min