Публічний захист дисертації Галини СКІПАЛЬСЬКОЇ для здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 231 Соціальна робота на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.133.058 (15.05.24)

15 травня 2024 року відбулося засідання разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.133.058 для проведення публічного захисту дисертації Скіпальської Галини Богданівни на тему «Соціальна підтримка жінок, які постраждали від домашнього насильства, громадськими та благодійними організаціями» для здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 23 Соціальна робота за спеціальністю 231 Соціальна робота (науковий керівник: Лях Тетяна Леонідівна, кандидат педагогічних наук, професор, завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти Київського столичного університету мені Бориса Грінченка).

15.05.24 Публічний захист дисертації Г. Скіпальської Фото 1

Відповідно до Порядку присудження ступеня доктора філософії, згідно з наказом Київського столичного університету імені Бориса Грінченка від 21 березня 2024 р. №258, на підставі рішення Вченої ради Університету Грінченка від 21 березня 2024 р., протокол №2, утворено разову спеціалізовану вчену раду ДФ 26.133.058 у складі:

Голова ради: Петрочко Жанна Василівна, доктор педагогічних наук, професор, Київський столичний університет мені Бориса Грінченка.

Рецензенти:

Карпенко Олена Георгіївна, доктор педагогічних наук, професор, Київський столичний університет мені Бориса Грінченка;

Спіріна Тетяна Петрівна, кандидат педагогічних наук, доцент, Київський столичний університет мені Бориса Грінченка.

Офіційні опоненти:

Чернета Світлана Юріївна, доктор педагогічних наук, професор, Факультет педагогічної освіти та соціальної роботи Волинського національного університету імені Лесі Українки;

Сургова Світлана Юріївна, кандидат педагогічних наук, доцент, Інститут державного управління Чорноморського Національного університету імені Петра Могили.

15.05.24 Публічний захист дисертації Г. Скіпальської Фото 2

Під час публічного захисту Галина Скіпальська представила результати наукового пошуку за темою дисертації «Соціальна підтримка жінок, які постраждали від домашнього насильства, громадськими та благодійними організаціями». Відповіла на запитання членів разової спеціалізовану вченої ради.  Під час обговорення та наукової дискусії члени разової спеціалізованої вченої ради відзначили теоретичне та практичне значення результатів дисертації.

По завершенню засідання разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.133.058 ухвалено рішення:

– дисертація Скіпальської Галини Богданівни «Соціальна підтримка жінок, які постраждали від домашнього насильства, громадськими та благодійними організаціями», подана на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 23 Соціальна робота за спеціальністю 231 Соціальна робота, є завершеною, самостійною роботою, що містить науково обґрунтовані результати, актуальність, наукову новизну, теоретичне та практичне значення і відповідає п. 6-9 Порядку присудження ступеня доктора філософії та скасування рішення разової спеціалізованої вченої ради  закладу вищої освіти, наукової установи  про присудження ступеня доктора філософії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 січня 2022 р. №44 (зі змінами) та Порядку підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук у закладах вищої освіти (наукових установах), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 березня 2016 р. №261 (зі змінами);

– дисертація Скіпальської Галини Богданівни та наукові публікації, в яких висвітлено наукові результати дисертації, виконано на високому науковому рівні з дотриманням академічної доброчесності;

– Скіпальська Галина Богданівна на високому рівні оволоділа методологією наукової та педагогічної діяльності, набула теоретичних знань, відповідних умінь, навичок та компетентностей. Здобувачка вільно володіє матеріалом;

– присудити Скіпальській Галині Богданівні ступінь доктора філософії з галузі знань 23 Соціальна робота за спеціальністю 231 Соціальна робота.

15.05.24 Публічний захист дисертації Г. Скіпальської Фото 3

Кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи Київського столичного університету мені Бориса Грінченка щиросердно вітає аспірантку Галину Богданівну Скіпальську та її наукову керівницю – професорку Тетяну Леонідівну Лях з успішним захистом дисертації «Соціальна підтримка жінок, які постраждали від домашнього насильства, громадськими та благодійними організаціями» та здобуттям Галиною Богданівною наукового ступеня доктора філософії у галузі знань 23 Соціальна робота за спеціальністю 231 Соціальна робота!

Вітаємо, шановна Галино Богданівно, і бажаємо нових наукових і професійних здобутків – служити людині, громаді, суспільству!

15.05.24 Публічний захист дисертації Г. Скіпальської Фото 4

 

OON 04 min