Виїзне заняття «Телефонне консультування» на базі Громадської організації «Ла Страда – Україна» (12.04.24)

12 квітня 2024 року здобувачі 3 року навчання, спеціальності 231 Соціальна робота (освітньо-професійних програм «Соціальна робота», «Соціальна педагогіка», «Соціальна адвокація») були на виїзному занятті з курсу «Телефонне консультування», який веде доцентка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Ольга ШВЕД,  й відвідали громадську організацію «Ла Страда – Україна».

12.04.24 Виїзне заняття Фото 1

Директорка Гарячих ліній Альона КРИВУЛЯК представила презентацію.  Під час презентації студенти ознайомились з діяльністю та напрямками роботи організації «Ла Страда – Україна»; отримали інформацію про Національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації та Національну гарячу лінію для дітей та молоді; дізнались про правилами консультування, етику консультантів; ознайомились з проблеми, з якими звертаються клієнти, та статистичними даними дзвінків, які надходять на обидві гарячі лінії.

12.04.24 Виїзне заняття Фото 2

Фізична адреса організації та її телефонів є секретною, тому ми щасливі, що змогли отримати доступ і побачити як організовані «Гарячі лінії».  Важливим у цьому занятті було те, що здобувачі змогли самі побачити роботу консультантів обох «Гарячих ліній» і поговорити з консультантами, поставити їм питання. Питань від студентів було дуже багато, що вказало на їх зацікавленості в такому виді роботи, яку надалі вони можуть отримати.

Також представники «Ла Страда – Україна» запросили наших студентів на практику з подальшою можливістю працевлаштування.

12.04.24 Виїзне заняття Фото 3

OON 04 min