Звіт про стан готовності теоретичної частини бакалаврських робіт та презентації програм емпіричних досліджень на засіданні кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи (19.03.24)

19 березня 2024 року на засіданні кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи відбулося слухання звітів про стан готовності теоретичної частини бакалаврських робіт та презентації програм емпіричних досліджень здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, освітніх програм «Соціальна адвокація», «Соціальна робота», «Соціальна педагогіка» зі спеціальності 231 Соціальна робота.

19.03.24 Звіт бакалаврів Фото 1

Участь у заході взяли здобувачі, їхні наукові керівники. На початку зустрічі з вітальним словом звернулася Тетяна ЛЯХ, завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, гарант освітньо-професійної програми «Моніторинг і оцінка соціальних програм», кандидат педагогічних наук, професор, професор кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, яка звернула увагу здобувачів на графік роботи над бакалаврською роботою.

Мета зустрічі – моніторинг написання бакалаврських робіт здобувачами.

19.03.24 Звіт бакалаврів Фото 2

Під час зустрічі студенти повідомили про стан підготовки бакалаврських робіт, зокрема були висвітлені такі питання:

  • тема дослідження;
  • методологічний апарат: об'єкт, предмет, мета, завдання;
  • зміст роботи (план);
  • якісний аналіз стану виконання теоретичної частини (які завдання виконані, в якому обсязі, що не виконано, з якими труднощами зустрічаєтесь тощо);
  • бачення емпіричного дослідження (що вивчатимете, кого опитуватимете, про що, якими методами тощо?);
  • орієнтовний графік проведення дослідницьких процедур.

19.03.24 Звіт бакалаврів Фото 3

Після презентації здобувачами програм емпіричних досліджень, відбулось обговорення і уточнення завдань та методів емпіричних досліджень викладачами кафедри та призначеними науковими керівниками.

19.03.24 Звіт бакалаврів Фото 4

Зустріч пройшла конструктивно та результативно. Наукові керівники закцентували, що від чітко запланованих основних етапів підготовки кваліфікаційної роботи залежить хід виконання самої роботи та вчасне подання її на кафедру; надали рекомендації та поради щодо можливих баз проведення емпіричного дослідження та доцільних і ефективних інструментів збору інформації в процесі дослідження.

19.03.24 Звіт бакалаврів Фото 6

Також здобувачі були поінформовані, що кваліфікаційна робота буде перевірена на академічний плагіат.

19.03.24 Звіт бакалаврів Фото 8

OON 04 min

Бажаємо нашим здобувачам успішної роботи над бакалаврським дослідженням!