Вебінар «Готовність сім’ї до повернення учасника бойових дій додому» (10.04.24)

10 квітня 2024 року викладачами кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи – Аліною ДУЛЕЮ, доктором філософії за спеціальністю 231 Соціальна робота, старшим викладачем кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи та Тетяною СПІРІНОЮ, кандидатом педагогічних наук, доцентом, доцентом кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, гарантом освітньо-професійної програми «Соціальна педагогіка» другого (магістерського) рівня вищої освіти проведено вебінар «Готовність сім’ї до повернення учасника бойових дій додому».

10.04.24 Вебінар Фото 1

У вебінарі взяли участь викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, здобувачі спеціальності 231 Соціальна робота: першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, освітньо-професійних програм «Соціальна робота», «Соціальна педагогіка», «Соціальна адвокація»; другого (магістерського) рівня вищої освіти, освітньо-професійних програм «Моніторинг і оцінка соціальних програм», «Соціальна робота», «Соціальна педагогіка»; третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти, освітньо-наукової програми «Соціальна робота». Також до заходу доєднались фахівці Київського міського центру соціальних служб та Благодійного товариства допомоги особам з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Джерела»

10.04.24 Вебінар Фото 2

На сьогодні, в умовах війни, дуже важливо бути готовими до повернення учасників бойових дій додому. Адже, майже в кожного українця, є рідні, знайомі, які захищають нас і нашу Україну. В когось, це тато/мама, дідусь, чоловік/дружина, кохана людина, друг, або знайомий, і ми повинні бути готовими до їхнього повернення, щоб створити для нас усіх оптимальні умови для соціальної адаптації та спільного життя. Тому що, першим і найважливішим стабілізуючим фактором для учасників бойових дій, які повертаються додому є його близькі, сім’я та рідні люди.

10.04.24 Вебінар Фото 3

Під час вебінару учасники дізнались: з якими проблемами та труднощами стикаються сім’ї учасників бойових дій; чи однаково переживають повернення додому чоловіки і жінки-військовослужбовці; як реагують на повернення додому учасника бойових дій дружина/чоловік, батьки, діти різного віку; як подолати стрес та бойову травму; коли учаснику бойових дій потрібна професійна допомога; як підготуватися до повернення учасника бойових дій додому; як члени сім’ї учасників бойових дій можуть допомогти собі;  які форми і методи соціально-психологічної та соціально-педагогічної підтримки сімей учасників бойових дій краще використовувати при формуванні їхньої готовності до повернення військового додому.

10.04.24 Вебінар Фото 4

Запитання й відгуки присутніх у кінці вебінару засвідчили зацікавленість учасників щодо представленої теми. Особливий інтерес викликав професійний досвід спікерів у наданні соціальної підтримки учасникам бойових дій та членам їхніх сімей. 

Дякуємо учасникам вебінару за активну участь і цікаві питання!

OON 05 minOON 04 min

OON 16 min

 

 

10.04.24 Вебінар Фото 5

10.04.24 Вебінар Фото 6

10.04.24 Вебінар Фото 7

10.04.24 Вебінар Фото 8

10.04.24 Вебінар Фото 9