Майстер-клас «Інструментарій, проведення та результати дослідження з питань розвитку сімейних форм виховання, усиновлення та патронату над дитиною» (05.04.24)

05 квітня 2024 року відбувся майстер-клас «Інструментарій, проведення та результати дослідження з питань розвитку сімейних форм виховання, усиновлення та патронату над дитиною» у рамках занять наукової студії «Соціальний експериментаріум». Участь у заході взяли здобувачі 3 року навчання, спеціальності 231 «Соціальна робота», освітніх програм «Соціальна педагогіка», «Соціальна робота», «Соціальна адвокація», першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

05.04.24 майстер клас Фото 1

Організували і провели майстер-клас викладачі кафедри: Жанна ПЕТРОЧКО, професор кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, гарант ОНП «Соціальна робота» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти; Олена ДЕНИСЮК, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, гарант ОП «Соціальна педагогіка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

05.04.24 майстер клас Фото 2

Здобувачам було презентовано методологію дослідження «Сімейні форми виховання, патронат над дитиною, усиновлення: шлях від намірів до прийому у своїй сім’ї дитини», проведеного МБО Партнерство «Кожній дитині» у рамках проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни». Проаналізовано його науковий апарат, методику, діагностичний інструментарій. Особливу увагу було зосереджено на формулюванні запитань анкет, їх логічній послідовності, доцільній кількості.

05.04.24 майстер клас Фото 3

Під час заходу проведено дискусію щодо питань: Що найбільшою мірою мотивує кандидатів у сімейні форми виховання прийняти у свою сім’ю дитину? Як та звідки кандидати шукають інформацію про те, як прийняти у свою родину дитину? Скільки часу проходить від моменту ухвалення рішення прийняти дитини до звернення в офіційні органи?

05.04.24 майстер клас Фото 4

Майстер-клас допоміг студентам третього курсу зрозуміти логіку і процедуру досліджень на соціальну тематику, а також підготуватися до майбутніх бакалаврських, магістерських досліджень, участі в конкурсах студентських наукових робіт тощо.

05.04.24 майстер клас Фото 5

OON 16 minOON 17 min