Презентація каталогу вибіркових дисциплін для здобувачів 1 року навчання, спеціальності 231 Соціальна робота (04.03.24)

04.04.2024 року відбулася зустріч зі студентами першого курсу першого (бакалаврського) рівня освітніх програм «Соціальна адвокація», «Соціальна педагогіка» та «Соціальна робота» з викладачами кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти з питання знайомства з вибірковими компонентами освітніх програм з метою їх подальшого вибору.

Організувала зустріч куратор студентської групи САб-1-23-4.0д, СРб-1-23-4.0д і СПб-1-23-4.0з викладачка  кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти Анастасія КОТЕЛЕВЕЦЬ.

Медіатором зустрічі був координатор навчально-методичної роботи кафедри, гарант освітньої програми «Соціальна робота» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти,  кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти Вадим СУЛІЦЬКИЙ. Після привітання, у вступному слові, він ознайомив студентів з порядком, строками, особливостями запису та формування груп для вивчення вибіркових блоків і дисциплін; особливостями написання заяв; звернув увагу на дотримання термінів процедур, що передбачені Календарним графіком проведення етапів підготовки переліку вибіркових навчальних дисциплін і блоків здобувачами першого (бакалаврського) рівня освіти та передав слово розробникам робочих програм навчальних вибіркових дисциплін, які є загальними для студентів усіх освітніх програм.

04.03.24 Фото 1 Презентація каталогу вибіркових дисциплін

Із навчальною дисципліною «Телефонне консультування» студентів ознайомив кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти Суліцький Вадим Володимирович. Він розповів про актуальність даного виду діяльності в сучасних умовах, досвід застосування телефонного консультування в інших країнах і звернув увагу на практичний, прикладний характер цієї навчальної дисципліни.

Кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти Світлана САПІГА розповіла про вибіркову навчальну дисципліну «Молодіжна робота в громаді». Особливу увагу вона зосередила на тому, що саме молоді люди мають брати активну участь у формуванні соціальної політики в державі, проявляти ініціативу, підтримувати все позитивне нове. І саме на питання, що має роботи молодіж і як це робити, можна знайти відповіді опанувавши цю дисципліну.

04.03.24 Фото 2 Презентація каталогу вибіркових дисциплін

Вибірковий блок «Соціально-педагогічна профілактика», презентувала гарант ОП «Соціальна педагогіка» кандидатка педагогічних наук, доцентка, доцентка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти Олена Денисюк.

Вибірковий блок «Управління соціальними змінами», презентувала гарантка ОП «Соціальна адвокація» кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти Світлана САПІГА.

Вибірковий блок «Соціальна експертиза» ОП «Соціальна робота», презентував гарант Освітньої програми «Соціальна робота», кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти Вадим СУЛІЦЬКИЙ.

При підбитті підсумків зустрічі, викладачі відповіли на питання, а студенти висловили зацікавленість в інформації, яку отримали. Вони усвідомили потребу обрати саме ці вибіркові дисципліни та вибіркові блоки, тому, що опанувавши їх,  отримують можливість біль глибше зануритися в спеціальність, сформувати у себе певні загальні та спеціальні (фахові) компетентності, стати висококваліфікованими фахівцями в соціальній роботі та бути конкурентоспроможними на ринку праці в сфері надання соціальних послуг.

OON 04 min