Звітна конференція з виробничої (стажерської в соціальних службах) практики для здобувачів 4 року навчання, ОПП «Соціальна робота», «Соціальна адвокація» (групи: САб-1-20-4.0д, СРб-1-20-4.0д) (23.03.24)

23 березня 2024 року відбулась звітна конференція з виробничої (стажерської в соціальних службах) практики для здобувачів 4 року навчання, спеціальності 231 «Соціальна робота», освітніх програм 231.00.01 «Соціальна робота» та 231.00.04 «Соціальна адвокація», першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, денної форми навчання.

Керівники від Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти: Світлана САПІГА, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, Віктор ЖУКОВ, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи та Вадим Суліцький, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

23.03.24 Звітна конференція з практики СА СР Фото 1

Під час проходження практики здобувачі ознайомились з діяльністю таких організацій, як: Печерський та Дніпровський в м. Києві районні центри соціальних служб, Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, Центр розвитку «Я+Сім’я», Служба у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради, Громадське об’єднання «Центр розвитку дітей з аутизмом «Золотий ключик», Харківський міський центр соціальних служб «Довіра», Служба у справах дітей Старомлинівської сільської ради Донецької області.

23.03.24 Звітна конференція з практики СА СР Фото 2

Під час конференції здобувачі презентували результати проходження практики відповідно до завдань, а саме: вивчили документацію, яка регламентує діяльність соціальних служб та спеціалізованих установ; ознайомились з методичним забезпеченням, функціональними обов’язками фахівців соціальних служб; здійснили діагностику проблем і оцінку потреб різних категорій отримувачів соціальних послуг; планували  та аналізували результати професійного втручання в соціальну проблему (соціальну ситуацію клієнта); розробляли програми групової форми роботи; аналізували результати проведеної групової форми роботи з різними категоріями отримувачів соціальних послуг.

23.03.24 Звітна конференція з практики СА СР фото 3

За відгуками здобувачів та результатами опитування, яке проводилось під час звітної конференції, проходження виробничої (стажерської в соціальних службах) практики дозволило студентам: поглибити знання з концепцій та підходів у соціальній роботі, веденні випадку, використання інструментів оцінки потреб сімей СЖО; розширити знання з  психологічних аспектів людської поведінки та психічного здоров'я, включаючи навички роботи з вразливими групами, кризове втручання, підтримку в умовах стресу; сформувати навички визначення потреб та ресурсів клієнтів, а також аналізу ситуацій, що вимагають соціального втручання.

23.03.24 Звітна конференція з практики СА СР Фото 4

Більшість студентів зазначили, що їм вдалося застосувати свої знання для виконання практичних професійних завдань під час проходження практики, а можливості бази практики виявились достатніми для удосконалення практичної підготовки студентів до виконання професійних функцій згідно з завданнями практики.

На думку більшості студентів оцінювання їх діяльності під час проходження практики керівником від бази практики та керівником від кафедри було об’єктивним.

OON 04 min