Екскурсія до музею театрального, музичного та кіномистецтва України (16.03.24)

16 березня 2024 року студенти 3 курсу спеціальності 231 «Соціальна робота»  ОПП «Соціальна педагогіка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (група СПб-1-21-4.0д) в межах діяльності Центру практичної підготовки «Арт-майстерня» та опанування навчальної дисципліни «Театральні практики в соціально-педагогічній діяльності» (викладач: кандидат педагогічних наук, доцент Олена ДЕНИСЮК) відвідали Музей театрального, музичного та кіномистецтва України.

16.03.24 Екскурсія до музею театрального фото 1

Сьогодні це єдиний в Україні музей видовищних мистецтв, унікальна колекція якого налічує понад 250 тисяч різноманітних експонатів з історії українського театру, музики та кіно. Оригінальна експозиція музею «Театральне мистецтво України» висвітлює історію українського театру від джерел до ХХ ст. У музеї діють дві постійні виставки – «Живі струни України», присвячена українським народним музичним інструментам, та «Лесь Курбас. Людина, яка була театром».

16.03.24 Екскурсія до музею театрального фото 2

Під час екскурсії студенти ознайомились з історією українського театру, життям та творчою діяльністю видатного режисера Леся Степановича Курбаса. Дізналися про те, як Марко Кропивницький, Микола Садовський, Марія Заньковецька стояли у витоків українського театру.

16.03.24 Екскурсія до музею театрального фото 3