Настановча конференція з виробничої (стажерської в соціальних службах) практики для здобувачів 4 року навчання ОПП «Соціальна робота», «Соціальна адвокація» (груп: САб-1-20-4.0д, СРб-1-20-4.0д) (26.02.24)

26 лютого 2024 року відбулась настановча конференція з виробничої (стажерської в соціальних службах) практики для здобувачів 4 року навчання спеціальності 231 «Соціальна робота», освітніх програм 231.00.01 «Соціальна робота» та 231.00.04 «Соціальна адвокація», першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, денної форми навчання.

27.02.24 Круглий стіл Фото 1

Відповідальні за проведення практики викладачі від Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти: Світлана САПІГА, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, Віктор ЖУКОВ, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи та Вадим СУЛІЦЬКИЙ, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

Під час конференції здобувачі змогли ознайомитись з Базами практики, де передбачалось проходження практики, а саме: Печерський та Дніпровський районні центри соціальних служб, Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, Центр розвитку «Я+Сім’я».

26.02.24 Настановча конференція 4 к. САСР Фото 2

Відповідальна за проведення практики викладач від кафедри Cвітлана САПІГА,  під час зустрічі, закцентувала на основній меті практики її програмових результатах, зосередила увагу студентів на етапах практики та особливостях звітування, наголосила на обов’язках студентів під час проходження практики та познайомила з критеріями оцінювання навчальних досягнень студентів та надала роз’яснення, щодо виконання завдань практики. Серед них:

  • Вивчення документації, яка регламентує діяльність соціальної служби; ознайомлення з методичним забезпеченням, функціональними обов’язками фахівців соціальних служб.
  • Діагностика проблем і здійснення оцінки потреб різних категорій отримувачів соціальних послуг.
  • Планування, здійснення та аналіз результатів професійного втручання в соціальну проблему (соціальну ситуацію клієнта) у формі індивідуального або групового інтерв’ю, консультації.
  • Розробка програми групової форми роботи (профілактичного, розвиваючого заходу, тощо). Аналіз результатів проведеної групової форми роботи з різними категоріями отримувачів соціальних послуг.

26.02.24 Настановча конференція 4 к. САСР Фото 2 Фото 3

Також увагу студентів було спрямовано на додатковий методичний матеріал, який розміщений в ЕНК, можливості проходження онлайн курсів з обраної проблеми.

Вадим СУЛІЦЬКИЙ закцентував на проведенні в рамках даної практики лекційних та практичних занять, які передбачатимуть формування у студентів знань та навичок проведення оцінки потреб отримувачів соціальних послуг та технологій професійного втручання в соціальну проблему та ведення випадку. Віктор ЖУКОВ в свою чергу здійснив огляд новинок методичних матеріалів Центру практичної підготовки і наголосив на можливості використання даного матеріалу під час проходження практики.

Виробнича (стажерська в соціальних службах) практика триватиме у період із 26 лютого по 23 березня 2024 року. Бажаємо успіху нашим студентам!

OON 04 min