Установча конференція з виробничої (соціально-консультаційної) практики для здобувачів 4 року навчання ОПП «Соціальна педагогіка» (група СПб-1-20-4.0д) (26.02.24)

26 лютого 2024 року відбулась установча конференція з виробничої (соціально-консультаційної) практики для студентів 4 року навчання освітньої програми «Соціальна педагогіка» денної форми навчання (термін проходження з 26.02.2024 р. по 23.03.2024 р.). Під час конференції здобувачі ознайомились з метою практики, яка проходитиме в КДНЗ «Центр розвитку дитини «Я+сім'я».

26.02.24 Установча конференція 4 к СПд фото 1

Відповідальна за проведення практики від кафедри, гарант освітньої програми «Соціальна педагогіка», кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри Олена ДЕНИСЮК під час зустрічі наголосила на основних завданнях практики:

- формувати мотивацію студентів до оволодіння уміннями і навичками консультування;

- сприяти практичному відпрацюванню навичок щодо здійснення консультування як технології соціально-педагогічної діяльності;

- навчити застосовувати техніки і прийоми індивідуального консультування;

- сприяти розвитку особистісних якостей студентів, необхідних для успішної консультативної роботи з клієнтом і формування професійної компетентності;

- формувати у майбутніх фахівців готовність до здійснення соціально-педагогічної консультативної діяльності з різними категоріями клієнтів.

Увагу студентів було спрямовано на додатковий методичний матеріал, який розміщений в ЕНК, необхідність опрацювання навчально-методичного посібника, якій був підготовлений у 2023 році викладачами кафедри: В. Суліцький, О. Швед Консультування в соціальній роботі: навчально-методичний посібник. Київ, 2023, 240 с.  

Студенти також зустрілись з керівником від бази практики Тетяною ЧЕЧКО, яка познайомила студентів з особливостями закладу, пріоритетними напрямами роботи тощо.

OON 04 min