Круглий стіл «Розвиток інституційної та кадрової спроможності суб’єктів міжвідомчої взаємодії з питань запобігання та протидії ґендерно зумовленому, зокрема домашньому насильству» (27.02.24)

27 лютого 2024 року в Києві відбувся круглий стіл «Розвиток інституційної та кадрової спроможності суб’єктів міжвідомчої взаємодії з питань запобігання та протидії ґендерно зумовленому, зокрема домашньому насильству», в якому від Київського столичного університету імені Бориса Грінченка взяла участь доцентка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, кандидат соціологічних наук Ольга ШВЕД.
27.02.24 Круглий стіл Фото 1
Основними завданнями заходу були:
1. Обговорити сучасний стан реалізації Державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі до 2025 р.
2. Представити результати національного опитування органів державної влади та органів місцевого самоврядування щодо визначення їх навчальних потреб.
3. Обговорити актуальний стан функціонування національної системи навчання основних суб’єктів міжвідомчої взаємодії з питань запобігання та протидії насильству за ознакою статі, зокрема домашньому насильству.
У круглому столі взяли участь 60 учасників офлайн і 60 онлайн. Серед спікерів були Наталія АЛЮШИНА – голова Національного агентства України питань державної служби, Катерина ЛЕВЧЕНКО – Урядова уповноважена з питань гендерної політики, Уляна ТОКАРЄВА – заступник Міністра соціальної політики України, Василь ЛУЦИК – голова Національної соціальної сервісної служби України та інші.
27.02.24 Круглий стіл Фото 2
Ольга ШВЕД брала участь в обговоренні та висвітлила кілька проблем, які стосуються домашнього насильства та насильства стосовно дітей. Також вона розповіла про освітні програми університету та спеціальні навчальні програми з протидії домашньому насильству для студентів спеціальності 231 «Соціальна робота».
Під час круглого столу відбулась домовленість з представницею ОБСЄ про можливість навчання студентів спеціальності 231 «Соціальна робота» Київського столичного університету імені Бориса Грінченка в літньому таборі, який відбудеться в липні 2024 р. Також була обговорена можливість написання спільного 2-річного проєкту з кількома державними та громадськими організаціями, який стосується якісної освіти у вищих навчальних закладах саме з тематики ґендерного та домашнього насильства.

OON 04 minOON 05 min