Звітна конференція з виробничої (в закладах освіти) практики для здобувачів 3 року навчання ОП «Соціальна педагогіка» (група СПб-1-21-4.0д) (01.11.23)

01 листопада 2023 року відбулась звітна конференція з виробничої (в закладах освіти) практики для здобувачів 3 року навчання освітньої програми «Соціальна педагогіка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної форми навчання.

Практика проходила в таких установах: громадська організація «Міжнародна Школа Рівних Можливостей»; навчально-виховний комплекс № 30 «ЕКОНАД» (спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов – гімназія).

Відповідальна за проведення практики від кафедри Олена ДЕНИСЮК, гарант ОП «Соціальна педагогіка», кандидат педагогічних наук, доцент під час зустрічі наголосила на важливих здобутках студентів, позитивних відгуках від керівників баз практик.

Під час конференції здобувачі презентували свої результати, зокрема, під час практики ознайомились з функціональними обов’язками та основними напрямами діяльності соціального педагога в закладі освіти; навчились складати план роботи разом із соціальним педагогом закладу; ознайомились з обов’язковою документацією соціального педагога закладу освіти; оволоділи методикою спостереження за організацією соціально-педагогічної діяльності соціального педагога та одногрупників, поведінкою вихованців в різних ситуаціях; мали можливість взяти участь у різноманітних соціокультурних заходах установи, організації та проведенні форум-театру в умовах закладу освіти; створювали пости для соціальних мереж на тему «Соціальний педагог рекомендує».

01.11.23 Звітна конференція Фото 2

Відгуки здобувачів про проходження виробничої (в закладах освіти) практики:

  • «Проходили практику в «Еконад». Це чудовий, теплий прийом, який створює соціальний педагог Ситник Марина Михайлівна. Зустрічають та проводжають з усмішкою і залишається позитивний настрій на весь день. Я ознайомилась з обов’язками соціального педагога, з документацією, розробила два чудових заходи для школярів. Дуже рада, що практика виявилась такою захопливою. Завдання були зрозумілими та нескладними, а заходи цікавими. Дуже сподобалось те, що діти активно брали участь і вони були щасливі від наших вправ та ігор. Я дуже вдячна за отриманий досвід!» (Марія та студенти підгрупи «Еконад»)
  • Практика пройшла чудово, дуже цікаво було дізнатися про місце проходження нашої практики, про проєкти, які були реалізовані завдяки соціальному педагогу та дітям, які беруть в цьому участь. Також для себе я відкрила ще плюс одну методику в скарбничку майбутнього спеціаліста соціального педагога, як «форум-театр». Дуже цікавим і веселим було те, що нам випала змога виходячи кожен зі своєї ролі брати участь у «форум-театрі», та бачити, як діти із зацікавленням ставити питання після вистави та виражали власну думку! Загалом ця практика мені дуже сподобалась своїм наповненням, емоційністю, а також завдяки випускниці кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Антоніни Пархоменко, ми змогли навчити дітей і самому щось взяти для себе (Валерія)
  • «Я проходила практику в ГО "Школа Рівних Можливостей", в гімназії №318 "Міленіум". Мали можливість взяти участь разом із школярами у форум-театрі. На головній репетиції дійсно розкрився мій творчий потенціал, переповнював захват від усього, що відбувалось, усвідомлення того, як кожен із нас міг так чудово проживати свою роль. Найприємніше було те, що я справді загорілась цим і бачила, як подобається такі вистави дітям, які із нами грали. Щаслива, що змогла взяти участь у форум-театрі, хоч трошки доторкнутися до такого потужного інструменту, який не може лишати байдужими як учасників, так і глядачів. Практика була змістовною та дуже цікавою, отримано багато нової інформації (Олександра)».

01.11.23 Звітна конференція Фото 3

01.11.23 Звітна конференція Фото 4

Наприкінці зустрічі студенти пройшли традиційне опитування за результатами практики в закладах освіти.