Майстер-клас «Миловаріння як вид арт-терапії» (21.11.23)

 21 листопада 2023 року було проведено майстер-клас «Миловаріння як вид арт-терапії» для людей похилого віку. Майстер-клас організували та провели старший викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Аліна ДУЛЯ та здобувачі 2 року навчання, спеціальності 231 «Соціальна робота», освітніх програм 231.00.01 «Соціальна робота» та 231.00.04 «Соціальна адвокація», першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, денної форми.

21.11.23 Майстер клас Фото 1

Захід було проведено за підтримки Благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас-Київ» на базі Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району м. Києва.

21.11.23 Майстер клас Фото 2

Майстер-клас для людей похилого віку було проведено з метою покращення психо-емоційного стану, релаксації людей похилого віку та позбавлення їх від негативних думок. Здобувачі, в свою чергу, мали можливість відпрацювати теоретичні знання та покращити практичні навички, які отримали під час вивчення навчальної дисципліни «Соціальна геронтологія».

21.11.23 Майстер клас Фото 3

Під час майстер-класу люди похилого віку дізнались про технологію миловаріння та про роль арт-терапії у житті кожної людини.

Всі учасники  були максимально щирими, добрими, веселими, уважними до виконання кожного етапу виготовлення мила та працьовитими.

Під час майстер-класу з миловаріння люди похилого віку ділились своїм досвідом, своїми захопленнями, вони розповідали чим займаються у центрі.

Усі учасники були задоволені своїми виробами, і після майстер-класу запрошували приходити до них ще з новими майстер-класами.

21.11.23 Майстер клас Фото 4

Здобувачів вразило те, що мило вони вирішили віддати на ярмарку, а зароблені гроші надіслати для ЗСУ.

Наприкінці, всі здобувачі отримали подаруночки від людей похилого віку, у вигляді щирої посмішки та оберегу із бісеру «Ангел».

21.11.23 Майстер клас Фото 5

За відгуками здобувачів, їм сподобалось проводити майстер-класи для людей похилого віку, вони отримали задоволення від спілкування з ними. Здобувачів підкорила їхня щирість, доброта та любов до життя, і вони виявили бажання долучатись до наступних майстер-класів для людей похилого віку і волонтерської діяльності.

21.11.23 Майстер клас Фото 6

21.11.23 Майстер клас Фото 7

21.11.23 Майстер клас Фото 8