Гостьова лекція «Особливості соціальної роботи з людьми похилого віку» від Алли КАЧУР, керівника проєкту «Домашня опіка» Благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас-Київ» (31.10.23)

31 жовтня 2023 року в межах дисципліни «Соціальна геронтологія» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня освіти, спеціальності 231 Соціальна робота, освітніх програм «Соціальна робота» та «Соціальна адвокація» відбулась гостьова лекція на тему «Особливості соціальної роботи з людьми похилого віку» від Алли КАЧУР, керівника проєкту «Домашня опіка» Благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас-Київ». Модератором виступила Аліна ДУЛЯ, старший викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

31.10.23 Гостьова лекція 1

Під час зустрічі пані Алла розповіла про зміст, напрями, форми та методи соціальної роботи з людьми похилого віку; технології соціальної роботи з даною цільовою групою; етичні проблеми соціальної роботи з людьми похилого віку; систему соціальної роботи з людьми похилого віку.

31.10.23 Гостьова лекція Фото 2

Також під час гостьової лекції студенти мали можливість познайомитись з досвідом реалізації проєкту «Домашня опіка». В межах цього проєкту працівники забезпечують людей похилого віку широким спектром послуг, а саме: медичними послугами, які надаються безпосередньо за місцем проживання; послугами догляду за тілом; допомогою по господарству; соціальними послугами; психологічною і духовною підтримкою; інформаційно-консультативними послугами по догляду за хворими для членів сімей, родичів; проводять навчальні тематичні тренінги для волонтерів і соціальних працівників; надають реабілітаційне обладнання.

31.10.23 Гостьова лекція Фото 3

Пані Алла наголосила, що у центрі уваги проєкту «Домашня опіка» є не окремі проблеми людини, а її цілісний внутрішній світ, фізичний стан  та середовище, в якому вона змушена жити.

Зустріч з спікеркою була змістовною, цікавою, «живою», підкріпленою практичними історіями і кейсами з досвіду п. Алли та її роботи в Благодійній організації «Благодійний фонд «Карітас-Київ».

31.10.23 Гостьова лекція Фото 4