Настановча конференція з виробничої (соціально-профілактичної) практики для здобувачів 4 року навчання ОП «Соціальна педагогіка» (САРПб-1-20-4.0д) (06.11.23)

06 листопада 2023 року відбулась настановча конференція з виробничої (соціально-профілактичної) практики для здобувачів 4 року навчання освітньої програми «Соціальна педагогіка» денної форми навчання (термін проходження з 06.11.2023 по 15.12.2023). Під час конференції здобувачі ознайомились з метою практики, яка проходитиме в таких установах: Навчально-виховний комплекс № 30 “ЕКОНАД” (спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов – гімназія); Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 137 з поглибленим вивченням англійської мови.

06.11.23 Настановча конференція СП Фото 1

Відповідальна за проведення практики від кафедри Олена ДЕНИСЮК, гарант ОП «Соціальна педагогіка», кандидат педагогічних наук, доцент під час зустрічі наголосила на основних завданнях практики:

1. Підготувати перелік нормативно-правових документів, методичного забезпечення, інструментарію, які регламентують діяльність соціального педагога в закладах загальної середньої освіти (закладі дошкільної освіти) за останні 3 роки; здійснити посилання на електронний ресурс;

2. Визначити проблемне питання та підготувати перелік діагностичного інструментарію, який буде використовуватися для здійснення соціально-педагогічної діагностики з даної проблеми;

3. Здійснити аналіз результатів соціально-педагогічної діагностики, оцінку проблем та потреб бенефіціаріїв; на основі отриманих даних окреслити проблемне поле;

4. Розробити профілактичну програму відповідно до результатів проведення діагностики за напрямами соціально-педагогічної роботи.

 06.11.23 Настановча конференція СП Фото 2

06.11.23 Настановча конференція СП Фото 3

Також увагу студентів було спрямовано на додатковий методичний матеріал, який розміщений в ЕНК, можливості проходження онлайн курсів з обраної проблеми.

Олена ДЕНИСЮК як керівник Центру практичної підготовки здійснила огляд новинок методичних матеріалів Центру, наголосила на можливості використання даного матеріалу під час проходження практики в закладах освіти.