Інтерактивний семінар «Академічна доброчесність в наукових дослідженнях» (05.10.23)

Традиційно на початку навчального року пройшов захід від Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти присвячений академічній доброчесності у наукових дослідженнях здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Інтерактивний семінар «Академічна доброчесність в наукових дослідженнях», що відбувся  5 жовтня 2023 року відвідали понад 70 учасників усіх освітніх програм факультету.

05.10.23 Інтерактивний семінар Академічна доброчесність в наукових дослідження фото 1

До заходу були залучені здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти наступних освітніх програм:

ОП «Соціальна робота» та «Соціальна педагогіка», ОП «Моніторинг і оцінка соціальних програм», ОП «Логопедія», ОП «Втручання при аутизмі», ОП «Стратегії і практики інклюзивного навчання», ОП «Екстремальна та кризова психологія» та ОП «Практична психологія».

До заходу доєднались здобувачі третього освітньо-наукового рівня, спеціальності 231 соціальна робота.

Також на заході були присутні викладачі кафедри Соціальної педагогіки та соціальної роботи, зокрема гаранти освітньо-професійних програм: «Соціальна робота» ‑ Вадим ЛЮТИЙ, кандидат педагогічних наук, доцент, «Соціальна педагогіка» ‑ Тетяна СПІРІНА, кандидат педагогічних наук, доцент. 

05.10.23 Інтерактивний семінар Академічна доброчесність в наукових дослідження фото 2

Анастасія КОТЕЛЕВЕЦЬ, голова Наукового товариства ФПСРСО, викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, аспірантка спеціальності «Соціальна робота» актуалізувала знання учасників заходу щодо змісту порушень академічної доброчесності та відповідальності за них. Зосередила увагу на нормативно-правовій базі, зокрема «Положення про академічну доброчесність науково-педагогічних, наукових, педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти Київського університету імені Бориса Грінченка»

05.10.23 Інтерактивний семінар Академічна доброчесність в наукових дослідження фото 3

05.10.23 Інтерактивний семінар Академічна доброчесність в наукових дослідження фото 4.jpg

Ірина МУЗИЧЕНКО, кандидат психологічних наук, заступник декана з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти, розказала детально про перевірку робіт за допомогою програми Strikeplagiarism. Показала як саме можна самостійно ознайомитись з деталями процедури перевірки, розказала про коефіцієнти та на що саме варто звернути увагу під час написання магістерського дослідження аби не виникало проблем під час фінальної перевірки роботи на плагіат.

05.10.23 Інтерактивний семінар Академічна доброчесність в наукових дослідження фото 5

Наприкінці зустрічі учасники мали змогу поставити запитання та отримати відповіді на них. У підсумку здобувачі зазначили, що зустріч була корисною та актуальною. А спікери побажали  усім присутнім аби все було #Dobro_чесно

05.10.23 Інтерактивний семінар Академічна доброчесність в наукових дослідження фото 7