Викладачка Київського університету імені Бориса Грінченка провела заняття для здобувачів спеціальності 231 Соціальна робота в університеті Великобританії (09.10.23)

Доцентка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка Ольга ШВЕД, за запрошенням колеги з Великобританії, а саме професорки університету Хартвордшира Шуламіт Рамон (професор з соціальної інклюзії та благополуччя кафедри суміжних медичних професій, акушерства та соціальної роботи).

09.10.23 Викладачка Київського університету Фото 1

В онлайн-навчанні, яке проходило 9 жовтня 2023 року, взяли участь здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності  231 «Соціальна робота» університету Хартводшира, яким було представлено тему «Соціальна робота під час війни в Україні. Виявлення та підтримка жертв сексуального насильства». Швед О. В. представила тему війни та дослідження, яке проводиться на кафедрі соціальної педагогіки та соціальної роботи з тематики роботи соціальних працівників з постраждалими від сексуального насильства під час війни в Україні.

09.10.23 Викладачка Київського університету Фото 2

Після презентації здобувачі запитували про допомогу постраждалим, які знаходяться за кордоном, про задоволеність українських мігрантів соціальними сервісами, які опікуються ними в інших країнах. Одна слухачка зауважила, що вона знає українську дівчинку, яка з України, але вона не засмучена і весела, тобто не схоже, що її хвилює війна і вона щось пережила. Прийшлось пояснювати, що не всі діти бачили війну, багато емігрувало з зон, де не було обстрілів, і, крім того залежить від батьків, як вони переживають чи пережили війну і що, можливо, морально захищають дитину від негативних емоцій і наслідків війни.   

09.10.23 Викладачка Київського університету Фото 2