Стратегічне планування роботи кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи (28.06.2023)

28 червня 2023 року відбулася зустріч науково-педагогічних працівників кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Київського університету імені Бориса Грінченка із стратегічного планування на 2023-2024 навчальний рік із залученням гостей: роботодавців, здобувачів та випускників освітніх програм та представників академічної спільноти.

Цьогорічний аналіз дозволив ще раз відзначити, що попри війну, кафедра займає вищі позиції у рейтингу кафедр Університету. “Тим не менш, виборене друге місце в щорічному рейтингу ми не змогли отримати через невисокі набори на освітні програми першого (бакалаврського) і другого (магістерського) освітніх рівнів. Важливо розробити стратегію покращення профорієнтаційної роботи кафедри!” - зазначила у своїй доповіді Тетяна Лях, завідувачка кафедри. І члени кафедри, і випускники, і роботодавці підтримали цю ідею. Прийнято рішення про розроблення й обговорення у жовтні 2023 року стратегії профорієнтаційної роботи кафедри на 2023-2024 н.р. 

Також прийнято рішення про активізацію діяльності центру практичної підготовки “Тренінговий центр”, його ресурсне забезпечення, у разі очного навчання з вересня 2023 року, в яке уся кафедра щиро вірить.

Окрема увага була приділена обговоренню досвіду навчання дорослих в умовах воєнного часу НУО України: ВГЦ “Волонтер”, Фондом Східна Європа,  Партнерством Кожній дитині, УФ “Благополуччя дітей”. Це дозволило визначити та перейняти кращі практики навчання в умовах війни, обговорити можливі ризики та способи виходу з ситуацій, зосередитись на історіях успіху.

Цьогоріч перегляду змісту РПНД відводилась окрема сесія, оскільки ряд освітніх програм бакалаврату та магістратури отримали нову редакцію. Традиційно - вдячні нашим колегам і випускникам за поради щодо тематичного їх наповнення та практичних завдань.

Ольга Швед, к. соціол. наук, доцентка, розповіла про можливості участі у заходах і проєктах членів Міжнародної Асоціації Шкіл соціальної роботи, що відкриваються перед НПП кафедри та здобувачами. Також Тетяна Лях презентувала перспективи співпраці з Українською Асоціацією Оцінювання, членом якої також є кафедра. 

Галина Скіпальська, голова Ради роботодавців факультету, аспірантка кафедри, звернула увагу на необхідність продовжувати роботу з розвитку стресостійкості НПП кафедри та здобувачів.

Тетяна Спіріна, к. пед. наук, доцентка, гарантка ОП Соціальна педагогіка (магістратура), представила перспективи участі викладачів і здобувачів у проєкті Всеукраїнського громадського центру “Волонтер” у літній період щодо розроблення та реалізації просвітницько-профілактичної програми з розвитку резильєнтності підлітків з-поміж ВПО в умовах літнього оздоровлення.

Наприкінці зустрічі прийнято рішення про активізацію роботи над розробленням і вдосконаленням РПНД за усіма освітніми програмами практики та забезпечення дисциплін ЕНК до початку навчального року.

Перемоги українському народу й мирного життя усім!