Стратегічне планування роботи кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи (23.06.2021)

Вдруге відбулося стратегічне планування роботи кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи на 2021-2022 навчальний рік. 

Було проаналізовано тенденції розвитку освітньо-професійних програм усіх рівнів за спеціальністю 231 Соціальна робота. 

2020 1

Під час аналізу сильних та слабких сторін діяльності кафедри, гаранти поінформували про наукову, навчально-методичну, організаційну діяльність за освітніми програмами за навчальний рік, що минає, а також із залученням випускників і здобувачів були проаналізовані внутрішні та зовнішні фактори, які впливають на стратегічний розвиток їхніх освітніх програм. 

Особлива увага була приділена ІКТ у викладанні дисциплін та проведення окремих елементів практики у дистанційному форматі під час спалахів COVID-19. 

Цінним був аналітичний огляд успішних історій та проблемних ситуацій під час організації та проведення практик студентів, який зробила і презентувала Світлана Володимирівна Сапіга, к. пед. наук, старший викладач кафедри. 

НПП кафедри та запрошені гості жваво обговорювали тему використання ІКТ у підготовці майбутніх соціальних працівників, а Олена Валентинівна Файдюк, завідувач кабінету соціальної педагогіки та соціальної роботи, помічник директора з ІКТ, представила аналітику щодо сертифікації ЕНК та допомогла розробити бачення 100% забезпечення ними усіх навчальних дисциплін ОП кафедри.

Завідувач кафедри Тетяна Леонідівна Лях, к. пед. наук, доцент, звернула увагу на необхідність активізувати міжнародну мобільність здобувачів вищої освіти за спеціальністю 231 Соціальна робота, оскільки через пандемію COVID-19 декілька студентів магістерських та бакалаврських програм відмовилися від участі мобільності в Остравському університеті (Чеська Республіка, м. Острава). Також нею було започатковано літопис мобільності та розвитку міжнародної діяльності: Академічна мобільність та міжнародна діяльність. Учасники зустрічі мали можливість обговорити проблемні питання в е-кабінетах за інтересами.

 

Вже традиційно на фінальну сесію з представлення результатів стратегічного планування було запрошено партнерів кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, представників ради роботодавців, випускників освітніх програм та здобувачів вищої освіти. 

Щиро вдячні усім запрошеним за наснаження, за фокусування на викликах, які постали перед сучасними соціальними працівниками, запропоновані нові теми магістерських робіт, перегляд і конструктивні побажання із вдосконалення програм навчальних дисциплін, літературу, якою поповнився центр практичної підготовки “Центр соціальних технологій та інновацій”.