Стратегічне планування діяльності кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи (24.06.2020)

24 червня 2020 року було започатковано щорічні неформальні зустрічі науково-педагогічних працівників кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка зі стратегічного планування на наступний навчальний рік.

Під час зустрічі було проведено SWOT-аналіз наукової, навчально-методичної, організаційної діяльності кафедри, як один зі способів аналізу внутрішніх та зовнішніх факторів, що впливають на її роботу та перспективний розвиток. Зустріч модерувала Неля Костянтинівна Лебідь, к. психол. наук, заступник директора з наукової роботи.

Результати SWOT-аналізу було представлено запрошеним партнерам кафедри, випускникам освітніх програм усіх рівнів та здобувачам вищої освіти, які були запрошені на фінальну частину сесії з планування та прийняття рішень. 

Прийнято рішення про підсилення публікаційної активності науково-педагогічних працівників, зокрема у Scopus та Web of Science, продовження традиції опитувань керівників від баз практики та зустрічей із ними щодо оновлення завдань практики. 

Окрема увага була приділена  перегляду змісту робочих програм навчальних дисциплін ОП за першим (бакалаврським), другим (магістерським) та третім (освітньо-науковим) рівнями вищої освіти згідно ряду тенденцій та викликів, виділених під час SWOT-аналізу та зазначених запрошеними гостями. 

Започатковано традицію окремої сесії з метою перегляду і вдосконалення освітніх програм, їх освітніх компонент на стратегічному плануванні діяльності кафедри.