Гостьова лекція для здобувачів спеціальностей 231 Соціальна робота та 232 Соціальне забезпечення Волинського національного університету імені Лесі Українки від Жанни Петрочко (27.09.23)

27 вересня 2023 року доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти  Жанна ПЕТРОЧКО провела очну гостьову лекцію для здобувачів спеціальностей 231 Соціальна робота та 232 Соціальне забезпечення Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Гостьова лекція була проведена в тиждень презентації факультету педагогічної освіти та соціальної роботи Волинського національного університету імені Лесі Українки. Організатором заходу стала кафедра соціальної роботи та педагогіки вищої школи ВНУ імені Лесі Українки.

 27.09.23 Гостьова лекція для здобувачів фото 1

Тема лекції: «Розширення можливостей для забезпечення права дитини на сім’ю». Під час лекції Жанна Василівна розкрила проблемні питання створення умов, дій та заходів державних та неурядових організацій щодо забезпечення права дитини зростати в сімейному оточенні в атмосфері щастя, любові і розуміння. Як експерт МБО «Партнерство «Кожній дитині» поділилася інноваціями, відпрацьованими під час війни Партнерством, щодо: рекрутінгу потенційних кандидатів в усиновлювачі, сімейні форми виховання, патронатні вихователі; їхньої підтримки на шляху ухвалення рішення прийняти у свою сім’ю дитину; навчання кандидатів у СФВ за новою варіативною програмою; підготовки тренерів до навчання кандидатів за цією програмою тощо. Після лекції Петрочко Ж.В. дала відповіді на численні запитання викладачів, аспірантів і студентів з різних питань соціальної роботи з сім’ями з дітьми, дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

27.09.23 Гостьова лекція для здобувачів фото 2

Окрім цього, Петрочко Ж.В. з нагоди 30-річчя створення кафедри соціальної роботи та педагогіки вищої школи ВНУ імені Лесі Українки брала участь у роботі круглого столу, учасниками якого стали: ректор Волинський національний університет імені Лесі Українки Анатолій ЦЬОСЬ, проректор Наталія БЛАГОВІРНА, помічник ректора Тетяна РОСПОПА, декан Факультет педагогічної освіти та соціальної роботи Володимир АНТОНЮК, викладачі кафедр університету, фундатори, стейкхолдери, випускники, гості.

27.09.23 Гостьова лекція для здобувачів фото 3

Після офіційних заходів була хороша можливість зустрітися з викладачами й аспірантами кафедри соціальної роботи та педагогіки вищої школи, обмінятися досвідом роботи, переглянути виставку творчих робіт студентів, фотоколаж університетського життя викладачів, аспірантів і студентів спеціальностей 231 Соціальна робота та 232 Соціальне забезпечення. У колі дружньої атмосфери було презентовані нові напрацювання кафедр, проговорено плани на подальшу співпрацю.

27.09.23 Гостьова лекція для здобувачів фото 4