Гостьова лекція режисера Віталія ЛЮБОТИ «Театральні техніки та їх застосування в освітніх, соціально-педагогічних, психолого-корекційних та творчих процесах» (18.09.23)

18 вересня 2023 року відбулась гостьова лекція в межах дисциплін «Театральні практики в соціальній роботі» (викладач – доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Олена ДЕНИСЮК), «Соціальна робота з людьми з інвалідністю»  (викладач – доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Світлана САПІГА) для студентів 4 курсу освітньої програми 231.00.04 Соціальна адвокація та 3 курсу освітніх програм 231.00.01 Соціальна робота, 231.00.02 Соціальна педагогіка, 231.00.04 Соціальна адвокація.

Було запрошено Віталія ЛЮБОТУ: режисера, педагога спеціальних дисциплін, художника, члена Національної спілки театральних діячів України, викладача акторської майстерності та режисури Академії мистецтв ім. П. Чубинського, режисера та художнього керівника Народного театру – студії «Паростки», арт-директора Міжнародного інтеграційного театрального фестивалю «Сонячна хвиля».

Гостьова лекція режисера Фото 1

Віталій ЛЮБОТА познайомив учасників зустрічі з особливостями роботи інтеграційного театру-студії «Паростки» в сучасних умовах, театральними техніками та їх застосуванням в освітніх, педагогічних, психолого-корекційних та творчих процесах, можливостями театралізованої діяльності для дітей, людей з психофізичними та інтелектуальними особливостями.

Гостьова лекція режисера Фото 2

Відгуки від студентів: «Моя зустріч із Люботою Віталієм Володимировичем відкрила для мене новий горизонт у розумінні театру. Це особистість, яка об'єднала в собі ролі режисера, педагога, художника, просто переповнена енергією та пристрастю до своєї справи. З перших хвилин розмови стало зрозуміло, що переді мною не просто професіонал у своїй сфері, але й особистість, для якої театр став частиною душі…», «…Найбільше мене вразила його відданість принципам інтеграційного мистецтва. Він прагне, щоб театр був доступний кожному, без обмежень, і вірить у його здатність з'єднувати людей різних національностей, вікових категорій та соціального статусу» (Аня).

Щиро дякуємо пану Віталію за Вашу працю та небайдужість!