Участь у вступній зустрічі проєкту «Україна – громадський неспокій» (14.09.23)

14 вересня 2023 року першокурсники спеціальності 231 Соціальна робота, двох освітніх програм «Соціальна робота» та «Соціальна адвокація» відвідали зустріч організовану Оболонською районною організацією Товариства Червоного Хреста. Організатори та команда розпочали пілотний проєкт «Україна – громадський неспокій».

Темою даної зустрічі було Міжнародне гуманітарне право і його застосування в Україні. Цільова аудиторія – це молодь допризовного, призовного віку, студенти ЗВО, студенти - курсанти Вищих Військових Навчальних Закладів (далі - ВВНЗ) та діючі військовослужбовці (в т. ч. за контрактом). Проєкт має на меті підвищити обізнаність даної цільової аудиторії щодо юридичних норм і принципів Міжнародного гуманітарного права.

фото 2

Зустріч відбувалася у вигляді лекції у комфортному приміщенні мережі Vcentri Hub. Під час лекції-презентації відбувалась інтерактивна взаємодія, тож кожен охочий мав змогу поставити питання та висловити власну думку.

Аби глибше зануритись у тему лекцію поділили на підтеми: історія виникнення гуманітарного права, норми МГП, основні положення, принципи та завдання  «Женевські конвенції».

Кожна підтема знаходила відгук у слухачів і відбувалося жваве обговорення.

фото 4

Дякуємо організаторам за можливість відвідування подібних заходів та підняття дійсно важливих та актуальних тем. Студенти спеціальності 231 «Соціальна робота» уже планують участь у наступних активностях організованих Оболонською районною організацією Товариства Червоного Хреста.