Участь представниці Університету у Фестивалі "Мир" в Словенії (24-26.08.23)

Доцентку кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Київського університету імені Бориса Грінченка Ольгу ШВЕД було запрошено взяти участь у Фестивалі «МИР», який проводився в Словенії з 24 по 26 серпня 2023 р.

Участь представниці університету 24.08.23 Фото

Взагалі – це фестиваль електронної музики, критичного мислення та активізму, який розглядає актуальні соціальні проблеми, поєднуючи, здавалося б, непоєднуване: деінституціоналізовані теоретичні дебати, повсякденну соціальну активність і прогресивну електронну клубну культуру. Через дебати, проєкції, презентації, музичні виступи та зустрічі, основою яких є рівність незалежно від особистих обставин, солідарність зі слабкими та самостійність керувати власною долею, учасники шукають відповідні, прийнятні та відповідальні відповіді на виклики сучасності. Перший фестиваль відбувся у 2015 році під темою «Автономія міграції». Тема цього року – «Мир».

Представниця факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти в онлайн-форматі взяла участь і представила різні аспекти війни в Україні: агресивні дії Росії, загиблі громадяни, руйнування, соціальні проблеми, сексуальне насильство з боку російських агресорів, проблеми навчання студентів та свій власний досвід перебігу перших тижнів війни.

Трансляція розмови, яка відбувалась у вигляді інтерв’ю з професоркою Університету Любляни, кафедри соціальної роботи Дарею ЗАВІРЖЕК (Darja Zaviršek), відбувалась 24 серпня в кількох кафе, і там були кореспонденти з мікрофонами.  Тому люди, які знаходились в кафе, могли і ставили питання Швед О.В. Тема війни в Україні зацікавила словенців і відвідувачів з інших країн, тому інтерв’ю із запланованої 1 години продовжили ще на 20 хвилин. Відвідувачі кафе  -  учасники зустрічі подякували за цікаві розповіді, поспівчували та побажали Україні швидшої перемоги.