Звітна конференція з виробничої / стажерської (в НУО) практики здобувачів 4 року навчання ОПП «Соціальна педагогіка» (група САРПб-1-19-4.0д) (23.05.23)

23 травня 2023 року відбулась звітна конференція з виробничої / стажерської (в НУО) практики здобувачів 4 року навчання, спеціальності 231 Соціальна робота, ОПП «Соціальна педагогіка», денної форми навчання, групи: САРПб-1-19-4.0д.

23.05.23 Звітна конференція з виробничої практики Фото 1

Студенти проходили практику в неурядовій благодійній організації Благодійному фонді «Змінимо наше життя».  Модератор зустрічі – керівник практики від кафедри – Вадим СУЛІЦЬКИЙ, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти, відповідальний за навчально-методичну роботу кафедри. У звітній конференції взяв участь керівник Благодійного фонду «Змінимо наше життя» – Роман СЕРГІЄНКО.

23.05.23 Звітна конференція з виробничої практики Фото 2

Під час конференції студенти представили результати дослідження, що були проведені в Польщі, Німеччині, США, Канаді, Нідерландах, Італії та Данії щодо адаптації українських учнів до навчального процесу в цих країнах, організації їх побуту, комунікативних труднощах, які пов’язані з мовними бар’єрами; ставленням вчителів до українських дітей.

23.05.23 Звітна конференція з виробничої практики Фото 323.05.23 Звітна конференція з виробничої практики Фото 4

Під час проходження практики студенти обговорювали різні системи освіти тих країн, в яких зараз перебувають, особливості соціально-педагогічної діяльності працівників різних типів закладів освіти, організацію навчального процесу та роль соціальної роботи в освітньому середовищі учнів і педагогів.

23.05.23 Звітна конференція з виробничої практики Фото 5

На думку студентів виробнича, стажерська в НУО практика поглибила та закріпила знання, навички та вміння з організації та проведення опитувань, аналізу отриманих результатів і підготовки висновків з проведеного дослідження. Практика, також, сприяла надбанню професійних компетентностей соціального працівника, навчила працювати з різними категоріями осіб, які є внутрішньо переміщеними особами, дала змогу застосувати теоретичні знання, що були отримані під час навчання в університеті, на практиці. Розширила уявлення про зміст, форми і методи соціальної роботи в Україні та за кордоном.

23.05.23_Звітна_конференція_з_виробничої_практики_Фото_6.png

Практика студентам дуже сподобалася. Всі студенти визначили доброзичливе, поважне ставлення з боку керівника від бази практики та його високий професійний рівень і майстерність. Студенти були в захваті від проміжних звітів, де вони ділилися досвідом організації та проведення досліджень і соціальної роботи серед учнів у різних країнах світи.

23.05.23 Звітна конференція з виробничої практики Фото 7

Після звітування студентів, керівник від кафедри Віктор ЖУКОВ підбив підсумки проходження виробничої / стажерської (в НУО) практики та оголосив студентам оцінки.