Семінар «Надання соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам» (26.04.23)

26 квітня 2023 року відбувся семінар «Надання соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам». У заході взяли участь здобувачі спеціальності 231 Соціальна робота освітніх програм «Соціальна робота», «Соціальна адвокація», «Соціальна педагогіка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Спікери зустрічі: Аліна ДУЛЯ, викладачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи; Анастасія СТУПАЧЕНКО, соціальна педагогиня, PR-менеджерка Благодійної організації «Благодійний Фонд «Карітас-Київ».

26.04.23 Семінар Фото 1

Аліна ДУЛЯ зазначила, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні офіційно зареєстровано 4 867 106  внутрішньо переміщених осіб. Тому одним із завдань держави є створення умов для успішної адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб в українське суспільство, які б допомогли об’єднатися родинам і створити нормальні передумови їх існування. Враховуючи кількісні показники цієї нової категорії, що суттєво змінює структуру українського соціуму, і масштаби цього явища постає необхідність підготовки фахівців, які б надавали висококваліфіковану допомогу та якісні соціальні послуги.

Вона розповіла про соціально-економічні, матеріально-побутові, соціально-правові, медико-соціальні, соціально-педагогічні та психологічні проблеми внутрішньо переміщених осіб.

Учасники також дізналися про ознаки внутрішньо переміщених осіб та особливості отримання правового статусу.

26.04.23 Семінар Фото 2

Анастасія СТУПАЧЕНКО розповіла про соціальні послуги, які надаються  внутрішньо переміщеним особам та розкрила алгоритм їх надання. Також вона закцентувала увагу на діяльності Благодійної організації «Благодійний Фонд «Карітас-Київ» в межах надання соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам.

26.04.23 Семінар Фото 3

Зустріч зі спікерами була змістовною, цікавою, підкріпленою практичними історіями і кейсами з досвіду роботи у Благодійній організації «Благодійний Фонд «Карітас-Київ».