Гостьова лекція «Напрямки діяльності Благодійної організації «Благодійний Фонд «Карітас-Київ» від Анастасії СТУПАЧЕНКО (14.04.23)

14 квітня 2023 року в рамках проходження навчальної (оглядової / без відриву) практики для здобувачів 1 року навчання спеціальності 231 Соціальна робота освітніх програм «Соціальна робота», «Соціальна адвокація» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти було проведено гостьову лекцію «Напрямки діяльності Благодійної організації «Благодійний Фонд «Карітас-Київ» за участю Анастасії СТУПАЧЕНКО, соціальної педагогині, PR-менеджерки Благодійної організації «Благодійний Фонд «Карітас-Київ».

14.04.23 Гостьова лекція Фото 1

Модераторка зустрічі: Аліна ДУЛЯ, координаторка практики, викладачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.  На зустрічі був присутній керівник практики від кафедри Віктор ЖУКОВ, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

14.04.23 Гостьова лекція Фото 2

Під час лекції пані Анастасія розповідала про напрямки діяльності Благодійної організації «Благодійний Фонд «Карітас-Київ», а саме: соціально-педагогічна  робота з дітьми та сім’ями (з різними віковими категоріями); соціально-психологічна робота з людьми з інвалідністю; соціальний супровід осіб та сімей, які перебувають у СЖО (соціально-гуманітарна, психологічна, педагогічна, юридична допомога); домашня опіка (догляд вдома за людьми похилого віку); протидія торгівлі людьми, адвокація. Вона закцентувала увагу на місії організації, яка передбачає розвиток традицій доброчинної діяльності та здійснення соціальної роботи, виходячи із християнських морально-етичних цінностей.

14.04.23 Гостьова лекція Фото 3

Пані Анастасія поділилась власним досвідом роботи в організації та досвідом діяльності організації в цілому. Здобувачів дуже вразило, те з якою турботою та опікою вона розповідала про досягнення організації та з якою радістю здійснюється допомога тим хто цього потребує.

14.04.23 Гостьова лекція Фото 4

Також здобувачі дізналися яких цінностей та принципів дотримується організація, та як вона залучає ресурси для реалізації своїх проєктів.

14.04.23 Гостьова лекція Фото 5

Відгуки здобувачів спеціальності 231 «Соціальна робота» про гостьову лекцію Анастасії СТУПАЧЕНКО

Демір БЮШРА «Зустріч була дуже приємною, мені сподобалася кожна її секунда. Ця організація була однією з найцікавіших і найрізноманітніших організацій. Я б хотіла спробувати себе в кожній з різних сфер їхньої діяльності. Загалом, ця організація займає перше місце, вона є організацією номер 1, в якій кожен хотів би працювати.»

Світлана КВАШУК «Мої враження від знайомства із фахівчинею та з організацією неймовірні, тому що фонд намагається досягти покращення соціально-економічного становища в Україні та сприяння духовному відродженню громадян України.»

Анжеліка ШАВЛЮК «Мені сподобалась зустріч з пані Анастасією та імпонує діяльність організації. Адже я мала можливість познайомитись з цією організацією в межах волонтерської діяльності, тоді я і побачила, що там працюють добрі та чуйні люди, які завжди готові прийти на допомогу – це просто надзвичайно надихає.»

Михайло НОСЕНКО «При знайомстві з пані Анастасією, я відчув, що працівники цієї організації дійсно прагнуть допомагати людям у складних життєвих ситуаціях та роблять це зі знанням справи та великою любов’ю. Крім того, знайомство з даною організацією залишило позитивне враження про неї, бо вона працює на благо людей та забезпечує їм необхідну допомогу та підтримку.»

Альона ВІЛЯНСЬКА «Мені дуже сподобалася ця організація, її діяльність, знайомство з представницею від організації. Діяльність організації дуже відкликається у моїй душі, відчуваю таку добру, приємну та теплу атмосферу організації. Зустріч пройшла на одному подиху. Я в захваті. Мені дуже хотілося б волонтерити чи працювати у цьому благодійному фонді. Це саме те, що я довго бачила перед своїми очима і хотіла, щоб це було реальністю. Я так само як і організація хочу бути відданою людям, жертвувати свої сили аби сприяти соціальному благополуччю, відноситися з любов’ю до кожної людини, незалежно від того, яка вона, які в неї проблеми та ін.»

14.04.23 Гостьова лекція Фото 6

14.04.23 Гостьова лекція Фото 7

14.04.23 Гостьова лекція Фото 8

14.04.23 Гостьова лекція Фото 9

Висловлюємо вдячність Анастасії СТУПАЧЕНКО

за натхнену та цікаву  зустріч!