Гостьова лекція «Модель роботи та надання соціальних послуг Київським міським правобережним центром для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді» (25.04.23)

 

25 квітня 2023 року в рамках проходження навчальної (оглядової / без відриву) практики для здобувачів 1 року навчання спеціальності 231 Соціальна робота освітніх програм «Соціальна робота», «Соціальна адвокація» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти було проведено презентацію діяльності Комунальної установи «Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді». Презентацію діяльності комунальної установи провели: Людмила ПІЛЯВСЬКА, директорка Комунальної установи «Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді» та Анастасія БОВСУНІВСЬКА, фахівчиня із соціальної роботи Комунальної установи «Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді».

25.04.23 Гостьова лекція Фото 1

Модераторка зустрічі: Аліна ДУЛЯ, координаторка практики, викладачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.  На зустрічі був присутній керівник практики від кафедри Віктор ЖУКОВ, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

25.04.23 Гостьова лекція Фото 2 1

Під час зустрічі пані Людмила розповідала про мету, завдання та комплекс послуг, які надає центр. Закцентувала увагу на  потенційних отримувачах послуг – це ВІЛ/СНІД інфіковані діти до 18 років та їхні рідні, яким надається  психологічна допомога та підтримка, допомога в формуванні та розвитку соціальних навичок, здійснюється мотивування до дотримання здорового стилю життя та вживання антиретровірусної терапії, а також  допомога щодо інтеграції в суспільстві.

25.04.23 Гостьова лекція Фото 3

Завдяки зустрічі студенти дізнались про програми за якими працює центр, а саме:

– програма Пані Мама (для сімей з дітьми від 0 до 18 місяців з невизначеним ВІЛ статусом), яка передбачає індивідуальну фахову підтримку, консультування, мотиваційні набори (дитяче харчування, підгузки, пляшечки для вигодовування тощо);

  • програма Підтримка Плюс (для ВІЛ – позитивних підлітків) – включає групи підтримки, групи розвитку лідерства, літнє оздоровлення, виїзні тематичні семінари, тренінги, таборування;
  • програма «Шукачі пригод» (для ВІЛ-позитивних дітей від 7 років) – включає групи розвитку лідерства, літнє оздоровлення, канікулярні денні табори;
  • програма Клуб сімейних зустрічей – передбачає проведення культурологічних групових заходів для батьків\опікунів, інформаційних тематичних занять для батьків\опікунів, груп підтримки жінок;
  • програма «Соціально-інформаційне бюро» – передбачає проведення тренінгів, семінарів в контексті профілактики ВІЛ для студентської молоді.

25.04.23 Гостьова лекція Фото 4

Також організація здійснює оздоровчу компанію для ВІЛ-інфікованих дітей та підлітків. За рік допомогу в межах оздоровчої компанії отримує близько 50-65 осіб. 

Особливо здобувачів зацікавив досвід проведення адвокаційної кампанії Комунальної установи «Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді».

25.04.23 Гостьова лекція Фото 5

Пані Анастасія поділилась власним професійним досвідом роботи з ВІЛ-інфікованими дітьми та молоддю та мотивувала студентів до професійного вдосконалення та проходження наступних видів практики на базі цього центру.

25.04.23 Гостьова лекція Фото 6

25.04.23 Гостьова лекція Фото 7

25.04.23 Гостьова лекція Фото 8

Висловлюємо вдячність партнерам кафедри Комунальній установі «Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді» за плідну

співпрацю та цікаву і корисну зустріч!

OON 03 min