Гостьова зустріч із Іриною КОНЧЕНКОВОЮ директоркою громадської організації «Міжнародна школа рівних можливостей» (30.03.23)

30 березня 2023 року здобувачі 1 року навчання спеціальності 231 Соціальна робота освітніх програм «Соціальна робота», «Соціальна адвокація» першого  (бакалаврського) рівня вищої освіти, в межах проходження навчальної (оглядової / без відриву) практики, мали можливість поспілкуватись із Іриною КОНЧЕНКОВОЮ, директоркою громадської організації «Міжнародна Школа Рівних Можливостей».

30.03.23 Гостьова зустріч із Іриною КОНЧЕНКОВОЮ Фото 1

Модераторка зустрічі: Аліна ДУЛЯ, координаторка практики, викладачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.  На зустрічі був присутній керівник практики від кафедри Віктор ЖУКОВ, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

30.03.23 Гостьова зустріч із Іриною КОНЧЕНКОВОЮ Фото 2

Під час зустрічі пані Ірина поділилась цікавим досвідом роботи організації, розкрила місію, завдання та напрямки діяльності, серед яких: Ні! – торгівлі людьми; протидія КСЕД; попередження ВІЛ/СНІД; безпека в інтернеті; діти з особливими потребами; захист ненародженої дитини; адвокасі; гендерна обсерваторія; гендерна рівність; безпечна поведінка молоді; вчимося себе захищати.

30.03.23 Гостьова зустріч із Іриною КОНЧЕНКОВОЮ Фото 3

Найбільше всього здобувачів вразило, кількість форм роботи у цій організації, а саме: тренінгова діяльність, ґендерний інтерактивний театр, ґендерна обсерваторія.

30.03.23 Гостьова зустріч із Іриною КОНЧЕНКОВОЮ Фото 4

Студентів надихнула така форма роботи як ґендерний інтерактивний театр. Пані Ірина закцентувала увагу на тому, що театр працює на волонтерських засадах, і за участі дітей шкільного віку. В кожному місті є такий театр. Основа вистави – це конфлікт, ситуації в яких є дискримінація, насильство і порушення прав людини. Також такий вид театру набуває все більшої популярності у світі як метод розвитку демократії, активізації суспільства та формування культури прав людини.

30.03.23 Гостьова зустріч із Іриною КОНЧЕНКОВОЮ Фото 5

По завершенню зустрічі здобувачі висловили вдячність Ірині КОНЧЕНКОВІЙ за натхненну презентацію діяльності громадської організації «Міжнародна Школа Рівних Можливостей», за її цінний досвід у роботі організації та за те, що вони борються за рівні права у суспільстві.

30.03.23 Гостьова зустріч із Іриною КОНЧЕНКОВОЮ Фото 6

Відгуки здобувачів спеціальності 231 Соціальна робота про зустріч з Іриною КОНЧЕНКОВОЮ та діяльність громадської організації «Міжнародна Школа Рівних Можливостей»

Ульяна МИХАЙЛЮК «Мене приємно здивувала організація. Я ніколи не бачила такої організації, і мені було дуже цікаво. Вистави були чудовими і такими глибокими. Фахівці організації виконують чудову роботу. Я б хотіла попрацювати в цій організації у ролі акторки у виставі на соціальну  тематику. Мені було б цікаво показувати глядачам актуальні проблеми суспільства і способи їх вирішення.»

Ольга ПАНЬКЕВИЧ «Дана організація надає можливість не тільки допомагати іншим людям, а й вдосконалювати себе. Найбільше мені сподобався їхній театр, який дає можливість усвідомлювати проблеми. І я з радістю хотіла б долучитись до таких вистав.»

Михайло НОСЕНКО «Мене досить сильно вразила основна діяльність організації, а саме театри, у яких висвітлюються дійсно важливі питання та проблеми нашого соціуму. На мою думку, це дуже оригінальна та цікава ідея.»

Дар’я ПЕСКІВСЬКА «Хочу висловити вдячність та своє захоплення організацією. Було дуже цікаво дізнатися про різноманітні методи та стратегії, які використовуються в діяльності. Також було цікаво, що вони роблять вистави, які представлені на гостру соціальну проблему, наприклад: проблеми абортів, біженців, нелегальної міграції, насильства, ВІЛ/СНІД.»

Катерина НАКУШЕНКО «Мені дуже сподобалась дана організація, адже там всі рівні, поважають права одне одного, думки кожного й кожної. Для мене – це досить цікавий досвід. Особливо мене вразив гендерний інтерактивний театр – це неймовірно емоційні та яскраві вистави.»

30.03.23 Гостьова зустріч із Іриною КОНЧЕНКОВОЮ Фото 7

30.03.23 Гостьова зустріч із Іриною КОНЧЕНКОВОЮ Фото 8

30.03.23 Гостьова зустріч із Іриною КОНЧЕНКОВОЮ Фото 9

30.03.23 Гостьова зустріч із Іриною КОНЧЕНКОВОЮ Фото 10

30.03.23 Гостьова зустріч із Іриною КОНЧЕНКОВОЮ Фото 11

30.03.23 Гостьова зустріч із Іриною КОНЧЕНКОВОЮ Фото 12