Гостьова зустріч «Особливості роботи Національних гарячих ліній Ла Страда – Україна» від Альони КРИВУЛЯК (24.03.23)

24 березня 2023 року для здобувачів 1 року навчання спеціальності 231 Соціальна робота освітніх програм «Соціальна робота», «Соціальна адвокація» першого  (бакалаврського) рівня вищої освіти відбулась гостьова зустріч за участю директорки департаменту Національних «гарячих ліній» громадської організації «Ла Страда-Україна» Альоною КРИВУЛЯК, в межах проходження навчальної (оглядової/без відриву) практики.

24.03.23 Зустріч з Альоною КРИВУЛЯК Фото 1

Модераторка зустрічі: Аліна ДУЛЯ, координаторка практики, викладачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.  На зустрічі був присутній керівник практики від кафедри Віктор ЖУКОВ, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

24.03.23 Зустріч з Альоною КРИВУЛЯК Фото 2

Під час зустрічі пані Альона розповіла що Громадська організація «Ла Страда-Україна» працює для забезпечення ґендерної рівності, миробудування, запобігання ґендерно зумовленому насильству, зокрема, домашньому насильству, протидії торгівлі людьми та забезпечення прав дітей, сприяючи впровадженню стандартів прав людини в усіх сферах життя суспільства та держави. Наголосила на завданнях, напрямках та принципах роботи «гарячих ліній» та поділилась своїм величезним досвідом професійної діяльності.

24.03.23 Зустріч з Альоною КРИВУЛЯК Фото 3

Студенти дізнались про практичні правила роботи на гарячих лініях, основні виклики для постраждалих та основні запити щодо попередження торгівлі людьми в умовах війни.

Також здобувачі були вражені незвичайними можливостями, які створює команда організації для осіб, які потребують допомоги, а саме: цілодобово кожна дитина/дорослий, яка потребує психологічної допомоги, може зателефонувати на гарячу лінію або ж за допомогою різних месенджерів, наприклад: Твіттер, Фейсбук, Вайбер і Телеграм та інші месенджери та отримати її. Завдяки інноваційному підходу та більш зручного зв’язку з молодим поколінням, даній організації вдається охопити та підтримати велику кількість людей, які потребують допомоги.

24.03.23 Зустріч з Альоною КРИВУЛЯК Фото 4

По завершенню зустрічі Альона КРИВУЛЯК зауважила, що на «гарячих лініях» консультує багато представників Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти, і студентів, які добре проявили себе під час практики, надалі запрошують працювати консультантами. Це надихнуло та вмотивувало студентів проходити наступні види практик саме в цій організації.

24.03.23 Зустріч з Альоною КРИВУЛЯК Фото 5

24.03.23 Зустріч з Альоною КРИВУЛЯК Фото 6

24.03.23 Зустріч з Альоною КРИВУЛЯК Фото 7

24.03.23 Зустріч з Альоною КРИВУЛЯК Фото 8

Висловлюємо вдячність партнерам кафедри Громадській організації «Ла

Страда – Україна» та пані Альоні КРИВУЛЯК за плідну

співпрацю та наснажуючу зустріч!

OON 05 min