Зустріч з Анастасією ТРУШ, керівницею сектору роботи з підлітками груп ризику, зокрема в конфлікті з законом Громадської організації «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» (17.03.23)

17 березня 2023 року для здобувачів 1 року навчання спеціальності 231 «Соціальна робота» освітніх програм «Соціальна робота», «Соціальна адвокація» першого  (бакалаврського) рівня вищої освіти було організовано та проведено зустріч з Анастасією ТРУШ, керівницею сектору роботи з підлітками груп ризику, зокрема в конфлікті з законом Громадської організації «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер».

17.03.23 Зустріч з Анастасією ТРУШ Фото 1

Модераторка зустрічі: Аліна ДУЛЯ, координаторка практики, викладачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи. На зустрічі був присутній керівник практики від кафедри Віктор ЖУКОВ, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

17.03.23 Зустріч з Анастасією ТРУШ Фото 2

Пані Анастасія розповіла про діяльність Громадської організації «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» та розкрила основні перспективні напрямки роботи організації, а саме: розробка, організація та проведення тренінгів для підлітків та молоді з розвитку життєвих навичок та профілактики негативних явищ; навчання фахівців по роботі з підлітками та молоддю; розробка настільних просвітницько-профілактичних ігор; організація та проведення форумів, фестивалів, акцій; платформа неформальної освіти «Студії Розвитку».

17.03.23 Зустріч з Анастасією ТРУШ Фото 3

Спікерка зазначила, що метою організації є стимулювання активної життєвої позиції та розвиток лідерського потенціалу серед молоді за призначенням зміцнення громадянського суспільства. В межах реалізації мети команда розробляє та впроваджує новаторські форми просвітницької, профілактичної, соціально-педагогічної та інших видів діяльності, які сприяють покращенню якості життя дітей, сімей та місцевих громад в Україні.

17.03.23 Зустріч з Анастасією ТРУШ Фото 4

Найбільше студентів зацікавив проєкт «ПОРУЧ» за яким працює команда організації. Проєкт ПОРУЧ – це онлайн та очні групи психологічної підтримки для підлітків та батьків, чиє звичне життя зламала війна. Психологи працюють для того, щоб досвід кожного та кожної не залишився непереборною травмою на все життя.

Психологи ПОРУЧ допомагають не лише підліткам, а й батькам, адже саме батьки мають не лише вміти сприймати та контролювати свої емоції, але й підтримувати своїх дітей. У рамках проєкту працюють також групи підтримки для вчителів, які зараз продовжують працювати з дітьми і потребують підтримки. ПОРУЧ – спільний проєкт Міністерства освіти і науки України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії та Громадської організації «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер».

17.03.23 Зустріч з Анастасією ТРУШ Фото 5

Студенти відзначили, що зустріч їм сподобалась, пані Анастасія була привітною, розповіла про всі тонкощі роботи в даній організації та із задоволенням відповіла на всі запитання. Навдивовижу, що Громадська організація «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» працюють під час війни, допомагають, намагаються покращити якість життя дітей, сімей і місцевих громад в Україні. Важливим фактором сьогодення є сучасні форми та методи роботи. Тому, що світ диджиталізується, то важливо щоб організація та її спеціалісти йшли також в цьому напрямі з сучасними технологіями. Тому завдяки професійному спікеру, гарному, зрозумілому сайту, організація викликала лише позитивні відчуття у студентів.

17.03.23 Зустріч з Анастасією ТРУШ Фото 6

17.03.23 Зустріч з Анастасією ТРУШ Фото 7

 

Висловлюємо вдячність Анастасії ТРУШ за  

цікаву та натхнену зустріч!