Зустріч з Валентиною ЄРМАЧКОВОЮ, провідною фахівчинею із соціальної роботи Київського міського центру соціальних служб в межах проходження навчальної (оглядової / без відриву) практики (13.03.23)

13 березня 2023 року для здобувачів 1 року навчання спеціальності 231 «Соціальна робота» освітніх програм «Соціальна робота», «Соціальна адвокація», «Соціальна педагогіка» першого  (бакалаврського) рівня вищої освіти було організовано та проведено онлайн-зустріч з Валентиною ЄРМАЧКОВОЮ, провідною фахівчинею із соціальної роботи Київського міського центру соціальних служб, випускницею кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

13.03.23 Зустріч з Єрмачкова Валентиною Фото 1

Модераторка зустрічі: Аліна ДУЛЯ, координаторка практики, викладачка кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.  На зустрічі був присутній керівник практики від кафедри Віктор ЖУКОВ, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

13.03.23 Зустріч з Єрмачкова Валентиною Фото 2

Під час зустрічі пані Валентина ознайомила здобувачів з діяльністю  Київського міського центру соціальних служб. Закцентувала увагу на тому, що центр забезпечує рівний доступ до соціальних послуг для всіх мешканців м. Києва, незалежно від їхнього соціально-економічного становища та стану здоров’я. Крім того, вони працюють в різних напрямках, що дозволяє забезпечувати різноманітну допомогу та підтримку.

13.03.23 Зустріч з Єрмачкова Валентиною Фото 3

Здобувачі дізналися про основні завдання Київського міського центру соціальних служб, а саме: методична допомога у проведенні соціальної роботи, надані соціальних послуг у м. Києві; організація навчання із соціальної роботи, надання соціальних послуг;  організація інформування щодо сімейних цінностей, профілактики соціального сирітства, недопущення насильства, жорстокого поводження з дітьми в м. Києві;  проведення навчальних заходів для надавачів соціальних послуг, спеціалістів районних у м. Києві державних адміністрацій, які здійснюють управління системою надання соціальних послуг сім’ям та дітям; надання інформаційних, консультативних, складних комплексних, інноваційних соціальних послуг.

13.03.23 Зустріч з Єрмачкова Валентиною Фото 4

Здобувачі, відзначили, що дана зустріч є чудовим досвідом для них, їм сподобався професіоналізм спікерки та презентація діяльності Київського міського центру соціальних служб. Адже центр повноцінно здійснює соціальну допомогу та підтримку різним категоріям суспільства та якісно надає соціальні послуги; проводить заходи підвищення професійної компетенції, що є невід’ємна частина кожної професії. Найбільше здобувачів зацікавила послуга «Наставництво», тому що наставник допомагає дитині адаптуватися в суспільстві, а саме: дає поради, ділиться своїм досвідом, підтримує, загалом стає для неї людиною на яку вона може покладатися.

13.03.23 Зустріч з Єрмачкова Валентиною Фото 5

13.03.23 Зустріч з Єрмачкова Валентиною Фото 6

13.03.23 Зустріч з Єрмачкова Валентиною Фото 7

13.03.23 Зустріч з Єрмачкова Валентиною Фото 8

 

Висловлюємо вдячність Валентині Єрмачковій

за  цікаву презентацію діяльності Київського міського центру соціальних служб та

співпрацю з кафедрою!