Захід «Організація надання соціальних послуг для осіб з інвалідністю та дітей з особливими освітніми потребами» (10.04.23)

10 квітня 2023 року аспіранти спеціальності 321 «Соціальна робота», ОНП Соціальна робота взяли участь у нетворкінгу, який було організовано Платформою Соціальних Змін на тему: «Організація надання соціальних послуг для осіб з інвалідністю та дітей з особливими освітніми потребами». Спікером заходу виступила Ганна СЛОЗАНСЬКА, завідувач кафедри спеціальної та інклюзивної освіти, доктор педагогічних наук, доцент Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

10.04.23 Захід Організація надання соціальних послуг Фото 1

Пані Ганна, ознайомила учасників та учасниць заходу із статистичною інформацією, щодо кількості осіб з інвалідністю на території України та країн Європейського Союзу. Акцентувала увагу на таких поняттях, як «інвалідність», «особа з інвалідністю»,  «дитина з інвалідністю», «дитина з особливими освітніми потребами», «соціальна інклюзія», «соціальні послуги» та інше.

10.04.23 Захід Організація надання соціальних послуг Фото 2

Достатньо великим сесійним блоком, стала сесія ознайомлення із нормативно-правовим регулюванням надання соціальних послуг особам з інвалідністю, в тому числі надання соціальних послуг під час воєнного стану. А також сесія про соціальні послуги для дітей з особливими освітніми потребами, технології раннього втручання та супровід під час інклюзивного навчання.

10.04.23 Захід Організація надання соціальних послуг Фото 3

Учасники заходу, мали можливість поділитися власним досвідом роботи з даною групою отримувачів соціальних послуг, та долучитися до обговорення поточних запитань.