Звітна конференція з виробничої / стажерської (в системі пробації) практики студентів 4 курсу ОПП «Соціальна робота» (група САРПб-1-19-4.0д) (28.04.23)

28 квітна 2023 року відбулась звітна конференція з виробничої / стажерської (в системі пробації) практики здобувачів 4 року навчання, спеціальності 231 Соціальна робота, освітньої програми «Соціальна робота», денної форми навчання, групи: САРПб-1-19-4-0.д

28.04.23 Звітна конференція з виробничої практики Фото 1

Студенти проходили практику в органах пробації Київської, Рівненської та Чернівецької областях.

Модератор зустрічі – керівник практики від кафедри – Вадим СУЛІЦЬКИЙ, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти, відповідальний за навчально-методичну роботу кафедри.

28.04.23 Звітна конференція з виробничої практики Фото 2

Під час конференції студенти, які проходили практику в органах пробації Рівненської та Чернівецької областях звітували про виконання завдань практики, презентували матеріали участі та проведення занять із суб’єктами пробації, та результати анкетування осіб, які перебувають на обліку в органах пробації.

28.04.23 Звітна конференція з виробничої практики Фото 3

Під час проходження практики в органах пробації Києва та Київської області  студенти були залучені до різних видів роботи: складання досудової доповіді; індивідуального плану роботи з особою, яка перебуває на обліку в органах пробації; оцінки ризику вчинення повторного кримінального правопорушення засудженого; аналізу та дослідженню нормативно-правової бази, що регламентують діяльність Органів (філій) Державної установи «Центр пробації».

28.04.23 Звітна конференція з виробничої практики Фото 4

На думку студентів виробнича, стажерська в системі пробації практика поглибила та закріпила знання, навички та вміння з навчальних дисциплін, що вивчали в університеті («Соціальна робота з особами, які перебувають у конфлікті з законом», «Детекція брехні», «Практикум ведення переговорів», «Технології соціальної роботи» тощо); надбати професійних компетентностей соціального працівника, навчили працювати з різними категоріями осіб, які перебувають на обліку в органах пробації, дала змогу застосувати теоретичні знання на практиці. Розширила уявлення про зміст, форми і методи роботи установи, що працює з особами, які перебувають у конфлікті із законом.

28.04.23 Звітна конференція з виробничої практики Фото 5

Практика студентам дуже сподобалася. Всі студенти визначили доброзичливе, поважне ставлення з боку керівників від бази практики та їх високий професійний рівень і майстерність.

Після звітування студентів, керівник від кафедри Вадим СУЛІЦЬКИЙ підбив підсумки проходження виробничої / стажерської (в системі пробації) практики та оголосив студентам оцінки.