Участь у круглому столі «Заклад позашкільної освіти та заклад вищої освіти: пліч-о-пліч до вершин професійної майстерності заради майбутнього України» (19.04.23)

19 квітня 2023 року Світлана САПІГА, старший викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, гарант ОП «Соціальна адвокація» взяла участь у круглому столі «Заклад позашкільної освіти та заклад вищої освіти: пліч-о-пліч до вершин професійної майстерності заради майбутнього України», організований Київським палацом дітей та юнацтва.

19.04.23 Участь у круглому столі фото 1

Мета круглого столу – обговорити план взаємодії Палацу і закладів вищої освіти. Адже, в сучасних умовах розвитку в післявоєнній Україні ринкових відносин, ринку праці, нових форм власності, безробіття і конкуренції, своєчасний і обґрунтований вибір молоддю професії, закладу освіти, набуде ще більше економічне і соціальне значення.

Участь у засіданні круглого столу взяли представники 19 закладів вищої освіти, дирекція КПДЮ керівники та викладачі профільних відділів Палацу.

19.04.23 Участь у круглому столі фото 2

Питання, що піднімались під час круглого столу були актуальними та значущими. Так, під час дискусії учасники акцентували на таких пріоритетних завданнях співпраці ЗВО та Палацу, як:
1. Передбачити спільну роботу щодо розроблення допрофільних навчальних програм.

2. Вирішення питання щодо врахування результатів допрофільної підготовки та профільного навчання в закладах позашкільної освіти при вступі до закладів  професійної та вищої освіти України.

3. Проходження практики студентами закладів-партнерів на Базі Київського палацу дітей та юнацтва.

4. Проведення спільних заходів, спрямованих на формування соціально-активної життєвої позиції учасників освітнього процесу.

5. Можливість проведення для вихованців Палацу ознайомчих екскурсій закладами вищої освіти.

6. Розміщення в соціальних мережах Київського Палацу дітей та юнацтва презентаційних матеріалів про заклади – партнери.

19.04.23 Участь у круглому столі фото 3

Також під час роботи по секціях, Світлана САПІГА взяла участь в обговоренні можливих напрямів співпраці Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти з Київським Палацом дітей та юнацтва. Зокрема в обговоренні шляхів співпраці взяли участь представники Відділу соціальних ініціатив і партнерства КПДЮ: Альона БУРМАК та  Олександра ДОЛГОВА.

19.04.23 Участь у круглому столі Фото 4

Світланою САПІГОЮ наголосила на можливості співпраці та участі викладачів, студентів кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету в таких проєктах, які реалізуються на базі КПДЮ, а саме: Гра-симуляція «Проєкт від А до Я», фестиваль молодіжних ініціатив, Проєкт «Нові крила» по роботі з вимушеними переселенцями, Родинний профорієнтаційний фестиваль  «Famili Space», проєкт «Освіта без булінгу», Психологічний практикум «Родинні студії».

19.04.23 Участь у круглому столі фото 5

Підсумовуючи учасник круглого столу наголосили, що саме сьогодні і щодня ми формуємо майбутнє для наших дітей і тому об’єднання зусиль усіх рівнів освіти у цей нелегкий для країни час буде сприяти здійсненню дитячих мрій про щасливе майбутнє та формуванню і зміцненню сильної та незалежної України.