Отримання сертифікату національного тренера з рук Міністра соціальної політики України (21.03.2023)

21 березня 2023 року – Всесвітній день соціальної роботи! Це свято відзначається щорічно третього вівторка березня і започатковане Міжнародною асоціацією шкіл соціальної роботи сумісно з Міжнародною федерацією соціальних працівників ще в 1983 р. Метою відзначення цього дня є привернення уваги громадськості до допомогти  тим, хто цього потребує, сприяння соціальним змінам та формуванню соціальної єдності, заснованої на принципах соціальної справедливості, колективної відповідальності та взаємної поваги.

З нагоди відзначення цього дня Міністерство соціальної політики в партнерстві з Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) провело Тиждень соціальної роботи, в межах якого організовано низку заходів. Зокрема, 21 березня 2023 року відбувся захід “Нові горизонти в соціальній роботі”, під час якого Міністром соціальної політики України Оксаною ЖОЛНОВИЧ було презентовано візію подальшого розвитку соціальної сфери України, відбулося її обговорення, окреслено перспективи подальшої взаємодії Міністерства соціальної політики з потенційними партнерами на різних рівнях, а також нагороджено кращих соціальних працівників року.

21.03.2023 Отримання сертифікату національного тренера

У межах заходу “Нові горизонти в соціальній роботі” Жанна ПЕТРОЧКО, професор кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, гарант НОП «Соціальна робота» третього (науково-освітнього) рівня вищої освіти спеціальності 231 Соціальна робота, отримала від Міністра Оксани ЖОЛНОВИЧ сертифікат національного тренера за програмою підготовки кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники, усиновлювачі, патронатні вихователі, що затверджена наказом Міністерства соціальної політики № 245 від 12.09.2022. Жанна ПЕТРОЧКО – співавтор зазначеної Програми, а також одна з тренерок тренерів з усієї України, які проходили підготовку до проведення занять за цією Програмою. Реалізація Програма передбачає інтегрований підхід до навчання, що дає змогу: покращити якість підготовки кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни/піклувальники, усиновлювачі, патронатні вихователі; ознайомити кандидатів з усіма формами влаштування дитини для забезпечення усвідомленого вибору форми, яка є найбільш прийнятною для дитини і кандидатів; зекономити ресурси, необхідні на підготовку кандидатів, завдяки уникненню дублювання під час вивчення ними спільних тем.