Звітна конференція з виробничої / стажерської в соціальних службах практики здобувачів 4 року навчання, спеціальності 231 Соціальна робота, ОП «Соціальна робота» та «Соціальна адвокація» (САРПб-1-19-4.0д) (31.03.23)

31 березня 2023 року відбулась звітна конференція з виробничої / стажерської (в соціальних службах) практики здобувачів 4 року навчання, спеціальності 231 Соціальна робота, освітніх програм «Соціальна робота» та «Соціальна адвокація», денної форми навчання, групи: САРП-1-19-4-0.д.

31.03.23 Звітна конференція Фото 5

Студенти проходили практику в таких установах: Київський міський правобережний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді (онлайн-формат проходження), Оболонський в місті Києві центр соціальних служб та Березнівський міський центр соціальних служб (офлайн-формат проходження). Модератором зустрічі була відповідальна за проведення практики від кафедри – Світлана САПІГА, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри, гарант освітньої програми «Соціальна адвокація».

31.03.23 Звітна конференція фото 2

Під час конференції студенти, які проходили практику в Оболонському центрі соціальних служб звітували про виконання завдань практики, презентували результати діагностики проблем і здійснення оцінки потреб різних категорій отримувачів соціальних послуг та результати професійного втручання в соціальну проблему (соціальну ситуацію клієнта).

Під час проходження онлайн-практики в Київському правобережному центрі для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді студентки були залучені до різних видів роботи: аналізу та дослідженню нормативно-правової бази Центру, складання анкет для підлітків на актуальні теми, з подальшою інтерпретацією результатів; підготовки технічних та теоретичних матеріалів для створення власного відео-уроку з обраної теми, який в подальшому стане частиною великого навчального курсу для підлітків від «Київського міського правобережного центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді»; проходження онлайн курсу на платформі Prometheus за темою «Соціальна робота з людьми, які мають хронічні захворювання».

31.03.23 Звітна конференція фото 3

На думку студентів виробнича, стажерська в соціальних службах практика поглибила та закріпила знання з фахових дисциплін, здобутих в університеті, дала змогу застосувати їх на практиці. Розширила уявлення про зміст, форми і методи роботи спеціалізованих соціальних служб різного спрямування.

31.03.23 Звітна конференція фото 4

Маємо наступний відгук від студенток, які проходили практику в Київському міському правобережному центрі для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді: «Отриманий досвід з проходження практики допоміг нам закріпити та покращити свої знання стосовно надання допомоги та підтримки отримувачам соціальних послуг із врахуванням їх індивідуальних потреб, вікових, гендерних та інших особливостей. Додатково ми отримали цікаві знання, щодо роботи з людьми, які мають, хронічні захворювання. Дізнались як долається їхній психологічний опір та як зменшити їхню соціальну ізоляцію. Ми також змогли спробувати себе в новій ролі – лекторів, та розробити корисний матеріал, який маємо надію стане у нагоді майбутнім слухачам навчального курсу. А відвідані нами онлайн-заходи, від Варвари ШЕВЦОВОЇ, лідерки феміністичної ініціативи «Юнка» на теми: «Згода на секс» та «Твій довідник з контрацепції», відкрили для себе професійну та неймовірно освічену майбутню колегу».

31.03.23 Звітна конференція Фото 5