Захід «Процедура підготовки кваліфікаційних (бакалаврських) робіт для перевірки на плагіат в системі StrikePlagiarism» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (04.04.23)

04.04.2023 року відбулася зустріч зі студентами четвертого курсу першого (бакалаврського) освітнього рівня освітніх програм «Соціальна адвокація», «Соціальна педагогіка» та «Соціальна робота» з викладачами (науковими керівниками кваліфікаційних робіт) кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти з питання процедури підготовки кваліфікаційних (бакалаврських) робіт для перевірки на плагіат в системі StrikePlagiarism.

Організатором і медіатором зустрічі був координатор навчально-методичної роботи кафедри, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Вадим СУЛІЦЬКИЙ. Після привітання, у вступному слові, він ознайомив студентів з порядком, графіком, строками, особливостями перевірки кваліфікаційних робіт на плагіат в системі StrikePlagiarism. Він звернув увагу на дотримання студентами принципів академічної доброчесності, правильності оформлення цитувань і списку використаної літератури, звернув увагу, що робота має бути повністю унікальною. Цього можна досягти, дотримувавшись вимог методичних рекомендацій з написання студентами кваліфікаційних (бакалаврських) робіт.

12.04.23__Гостьова_лекція_Фото_1.png

Гарант освітньої програми «Соціальна педагогіка», кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Олена ДЕНИСЮК розповіла про технічні вимоги до написання кваліфікаційних робіт і про особливості перевірки їх на плагіат, звернула увагу студентів на правильності оформлення цитувань.

Гарант освітньої програми «Соціальна адвокація», кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Світлана САПІГА звернула увагу студентів на дотримання вимог до написання кваліфікаційних робіт, що передбачені відповідними методичними рекомендаціями, оформленню списку літератури. Вона детально зупинилася на структурі Вступу до кваліфікаційної роботи.

При підбитті підсумків зустрічі, викладачі відповіли на питання, а студенти висловили зацікавленість в інформації, що отримали.  Медіатор зустрічі відзначив, що графік написання кваліфікаційних робіт, загалом, виконується. Ще раз зробив акцент на дотриманні принципів академічної доброчесності студентами при написанні кваліфікаційної роботи та виконанні графіку підготовки бакалаврських робіт для перевірки на плагіат. Цілком зустріч носила продуктивний, конструктивний характер. Студенти мали можливість ознайомитися з «Інструкцією щодо перевірки кваліфікаційних робіт на наявність текстових збігів через спеціалізований програмний засіб StrikePlagiarism».