Гостьова лекція працівників Державної установи «Центр пробації» на тему: «Актуальні питання діяльності органів пробації в сучасних умовах» (12.04.23)

12.04.2023 року відбулася гостьова лекція працівників Державної установи «Центр пробації»: директора установи Олега ЯНЧУКА,  заступника директора установи Олени СУБОТЕНКО та начальника відділу досудової пробації Ірини КОРАНДЮК для здобувачів спеціальності 231 Соціальна робота: першого (бакалаврського) освітнього рівня освітніх програм «Соціальна адвокація», «Соціальна робота», «Соціальна педагогіка»; другого (магістерського) освітнього рівня освітніх програм «Моніторинг і оцінка соціальних програм», «Соціальна педагогіка», «Соціальна робота» та третього (освітньо-наукового) освітнього рівня освітньо-наукової програми «Соціальна робота».

12.04.23 Гостьова лекція Фото 1

Організатором і медіатором зустрічі був координатор навчально-методичної роботи кафедри, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти Вадим СУЛІЦЬКИЙ. Після привітання, у вступному слові він представив гостей та надав слово директору Державної установи «Центр пробації» Олегу ЯНЧУКУ.

12.04.23 Гостьова лекція Фото 2

Олег ЯНЧУК розповів про історію створення в Україні органів пробації, нормативно-правову базу діяльності Державної установи «Центр пробації», її структуру, візію, місію, цінності. Він зупинився на завданнях, формах і методах роботи з засудженими й обвинуваченими, охарактеризував позитивний досвід діяльності органів пробації та їх взаємодію з представниками соціальних інституцій і громадськими організаціями. Після завершення доповіді, Олег ЯНЧУК відповів на питання студентів і аспірантів.

12.04.23 Гостьова лекція Фото 3

Заступник директора Державної установи «Центр пробації» Олена СУБОТЕНКО розповіла про соціально-виховну роботу з засудженими та ознайомила з основними інструментами, що використовуються працівниками органів пробації у повсякденній діяльності, а саме про пробаційні програми та оцінку ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення суб’єктами пробації.

12.04.23 Гостьова лекція Фото 4

Начальник відділу досудової пробації Державної установи «Центр пробації» Ірина КОРАНДЮК ознайомила учасників зустрічі з особливостями підготовки досудової доповіді, її структуру, збір інформації та навела приклади з практичної діяльності працівників органів пробації. Після завершення доповіді, Ірина Корандюк відповіла на питання студентів, магістрів і аспірантів.

12.04.23 Гостьова лекція Фото 5

Гостьова лекція дуже сподобалася учасникам. Вони щиро подякували за цікаву, змістовну та корисну інформацію та висловили наміри працевлаштуватися в установу після завершення навчання в університеті. Цілком зустріч носила продуктивний, конструктивний характер.