Захід «Процедура підготовки курсових робіт для перевірки на плагіат в системі StrikePlagiarism» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (23.03.23)

23.03.2023 року відбулася зустріч із студентами другого курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, спеціальності 231 Соціальна робота  освітніх програм «Соціальна адвокація», «Соціальна педагогіка» та «Соціальна робота» з викладачами (науковими керівниками курсових робіт) кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти з питання процедури підготовки курсових робіт для перевірки на плагіат в системі StrikePlagiarism.

Організатором і медіатором зустрічі був координатор навчально-методичної роботи кафедри, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Вадим СУЛІЦЬКИЙ. Після привітання, у вступному слові, він ознайомив студентів з порядком, графіком, строками, особливостями перевірки курсових робіт на плагіат в системі StrikePlagiarism. Звернув увагу на дотримання студентами принципів академічної доброчесності, правильності оформлення цитувань і списку використаної літератури, звернув увагу, що робота має бути повністю унікальною. Цього можна досягти, дотримувавшись вимог методичних рекомендацій з написання студентами курсових робіт.

23.03.23 Захід Процедура підготовки курсових робіт Фото 1

Доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Ренате ВАЙНОЛА звернула увагу студентів на дотримання вимог до написання курсових робіт, що передбачені відповідними методичними рекомендаціями, оформленню списку літератури. Вона детально зупинилася на структурі вступу до курсової роботи.

23.03.23 Захід Процедура підготовки курсових робіт Фото 3

Кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Олена ДЕНИСЮК розповіла про технічні вимоги до написання курсових робіт, розповіла про особливості перевірки їх на плагіат, звернула увагу студентів на правильності оформлення цитувань.

23.03.23 Захід Процедура підготовки курсових робіт Фото 3

При підбитті підсумків зустрічі, наукові керівники відповіли на питання, а студенти висловили зацікавленість в інформації, що отримали.  Медіатор зустрічі Вадим СУЛІЦЬКИЙ відзначив, що графік написання курсових робіт виконується. Ще раз зробив акцент на дотриманні принципів академічної доброчесності студентами при написанні курсової роботи та виконанні графіку підготовки курсових робіт для перевірки на плагіат.

23.03.23 Захід Процедура підготовки курсових робіт Фото 4

Цілком зустріч носила продуктивний, конструктивний характер. Студенти та наукові керівники мали можливість ознайомитися з «Інструкцією щодо перевірки курсових робіт на наявність текстових збігів через спеціалізований програмний засіб StrikePlagiarism».