Слухання звітів про стан готовності теоретичної частини бакалаврських робіт та презентації програм емпіричних досліджень здобувачів ОП «Соціальна робота» (22.03.23)

22 березня 2023 року відповідно графіку підготовки кваліфікаційних робіт здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 231 Соціальна робота, відбулася зустріч зі студентами четвертого курсу першого (бакалаврського) рівня освітньої програми «Соціальна робота» з викладачами (науковими керівниками) кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи з питання проміжного звіту щодо написання першого розділу і презентації експериментальної частини  другого розділу бакалаврських робіт.

Організував зустріч і був її медіатором координатор навчально-методичної роботи кафедри, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Вадим СУЛІЦЬКИЙ. Після привітання, у вступному слові, він ознайомив студентів з порядком, строками, особливостями перевірки бакалаврських робіт на плагіат через ресурс StrikePlagiarism, нагадав про строки підготовки кваліфікаційної роботи до захисту.

22.03.23 Слухання звітів бакалаврів СР Фото 1

Далі, кожний студент презентував план експериментального дослідження бакалаврської роботи, а наукові керівники характеризували та висловили зауваження стосовно першого розділу наукової роботи. Під час обговорення, присутні задавали питання, робили зауваження, уточнювали репрезентативну вибірку та методи дослідження, вносили  пропозиції.

22.03.23 Слухання звітів бакалаврів СР Фото 2

При підбитті підсумків зустрічі, наукові керівники відповіли на питання, а студенти висловили зацікавленість в інформації, що отримали.  Медіатор зустрічі відзначив, що графік написання бакалаврських робіт виконується. Ще раз зробив акцент на дотриманні принципів академічної доброчесності студентами при написанні кваліфікаційної роботи. За висновками наукових керівників теоретична частина бакалаврської роботи у більшості студентів готова, але потребує деяких змін, уточнень і доповнень. Студенти ґрунтовно підійшли до розробки експериментальної частини, методів, репрезентативних груп дослідження з обраної теми.

В той самий час, викликає занепокоєння ставлення окремих студентів до виконання графіку написання кваліфікаційних робіт, їх комунікація з науковими керівниками. Було прийнято рішення про підготовку та відправлення їм офіційного повідомлення на корпоративну пошту та заслухати цих студентів на засіданні кафедри з питання підготовки бакалаврських робіт.

22.03.23 Слухання звітів бакалаврів СР Фото 3

Цілком зустріч мала продуктивний характер. Студенти та наукові керівники мали можливість оприлюднити перші здобутки, звітуватися про виконану роботу, спланувати свої подальші кроки в написанні кваліфікаційних робіт у підготовці до їх захисту.

22.03.23 Слухання звітів бакалаврів СР Фото 4